Tot cu gandul la vacanta, am zis sa ne plimbam macar papilele gustative pe melaguri mai indepartate. Asa ca ieri a fost Thai Night la Casa di Noi
Am strans prieteni dragi in jurul mesei si am pregatit bunatati multe cu iz de Tailanda: supa tom yam,
pad thai, red curry, orez fiert in lapte de cocos, dar castigator, de departe, a fost Green Curry cu creveti gigantici:
De facut se face usor, cu conditia sa dai o fuga pana la Mega si sa iti achizitionezi cateva ingrediente esentiale:
pasta de Green Curry (la borcanel mic - 5 ron),
2 cutii de lapte de cocos (tot 5 ron) ... si daca tot ai ajuns la Mega, ia si o punga mare de
creveti inghetati de la 365 (
450g = 25 ron, e afacere tare buna;)
Povestea e in felul urmator: incinge in wok
2 linguri de ulei de floarea-soarelui +
2 linguri de pasta de green curry. Lasa sa sfaraie 1 minut, amestecand usor. O sa miroasa ceva de nedescris bucataria in momentul asta. Dar e de bine, zau - inchide ochii si imagineaza-ti ca stai pe o plaja, in Tailanda...
Deschide ochii - ti se arde mancarea!
Toarna in tigaie
2 cutii de lapte de cocos,
100 ml apa +
partea alba (feliata) de la
3 cepe verzi ,
1 vanata subtire taiata
cubulete (cu latura de ~ 1cm),
ardei iute verde maruntit (mai mult sau mai putin, in functie de cat de mult vrei sa iti ia gura foc) si vreo
10-15 frunze de busuioc.
Lasa
curry-ul sa bolboroseasca
15 minute la foc mediu si apoi toarna in wok
crevetii. Inca 3 minute si gata - stinge focul si stoarce peste o jumnatate de
lime... sau una intreaga, in functie de cat de acrisor iti place :)
See? Nu-i greu deloc - noi l-am devorat (for lack of a better word) cu orez simplu - la cate arome sunt in bolul asta, nici nu-ti trebuie altceva.
A fost bun! Tare bun!
Only 1 day left...