Scones cu Feta, Ceapa si Chimen

Am vazut reteta intr-o revita din NZ si mi-a sunat extrem de bine asa ca am pozat-o cu gandul s-o fac imediat ce ne intoarcem. Ocazia perfecta s-a ivit in weekendul trecut, cand am pregatit mega-brunchul de care va povesteam ieri.


Reteta spune asa: in 2 linguri de ulei de masline, caleste 2 cepe taiate marunt impreuna cu 1 lingurita de chimen, paca ce devin aurii si sticloase (4-5 minute). Ia-le de pe foc, si adauga 1 legatura de patrunjel, tocata marunt si 100 g feta sfaramata.

Separat, fa un aluat din 3 cesti de faina, 3 lingurite de bicarbonat de sodiu, jumatate de lingurita de sare, 50g unt ras pe razatoarea mare, 50g (cam jumatate de ceasca) de parmezan ras si lapte cat sa obtii un aluat ferm dar elastic.

Framanta putin aluatul pe blatul de lucru pudrat cu faina, si apoi intinde o foaie subtire de 3-4 mm, in forma de dreptunghi. Intinde deasupra ametecul de ceapa,  branza si chimen, si ruleaza (pe latura mai lunga) ca pe o rulada.

Nu mai ramane decat sa o tai in felii groase de 1 cm si sa asezi feliile intr-o tava unsa cu putin ulei si acoperita cu hartie pergament. Da la cuptor pentru 15-20 de minute, la 180 grade, pana devin aurii.


Et voila! Mananca-le calde, unse cu unt - sunt addictive! Slabe sanse sa apuce sa se raceasca, dar oricum sunt la fel de bune si reci, deci nu-i bai.

Etichete: , , ,