Stif-Fry de Varza + Pui rumenit pe Gratar

Asta din categoria incropelilor facute pe fuga, cand e foamea mare si timpul scurt, dar neasteptat de gustoase.


Ca sa hranesti 4 suflete infometate (sau ca sa iti ramana si pentru pachetel a doua zi) iti trebuie:

- 2 piepti de pui taiat in fasii, mermelit cu piper, 1 lingura se sos de soia si 1 catel de usturoi pisat si lasat la marinat cat aliniezi la start cele de mai jos:

- 1 varza micuta, taiata fasii
- 1 legatura ceapa verde, maruntita
- 3 catei de usturoi, pisati
- 1 bucatica de 1 cm de ghimbir, data pe razatoarea mica
- 1 lingura de sos de soia
- ardei iute (daca si cat te mananca limba :p)
- 1/2 legatura patrunjel (daca cumva poti pune mana pe coriandru verde, o sa fie si mai bun)
- 2 linguri de alune sfaramate

Incinge 2 linguri de ulei de masline in wok si apoi arunca inauntru usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute. Lasa-le sa sfaraie 2 minute si adauga partea alba de la ceapa si varza + sosul de soia. Ai grija ca foul sa fie iute pentru ca varza va lasa apa si nu vrem stir-fry apos! (brrrr, teh horror!)

Incinge grillul, unge-l cu putin unt si pune puiul cel marinel la rumenit, la foc mediu-spre-mare.

Amesteca varza cam la fiecare 30 de secunde, ca sa se perpeleasca toata varza si sa faca bine cunostinta cu usturoiul si ghimbirul. 6-7 timute sunt suficiente - vrei ca varza sa fie doar putin patrunsa, dar inca cu o textura ferma si batoasa.

Nu uita de pui! L-ai intors pe partea cealalta, nu?

Asta-i momentul sa arunci in wok si patrunjelul tocat marunt si alunele sfaramate. Gusta si vezi daca-ti place! Ii mai trebuie putin sos de soia? Inca niste alune pentru a bigger crunch? Mesterete-l cum iti place tie mai mult!

Pune varza in farfurii si mot, deasupra, puiul rumenit si enjoy papa-bun-rapid-si-sanatos!


{e prietenos si cu copiii >1 an felul asta, daca omiti ardeiul iute si daca ai introdus deja fara probleme alunele (sau daca sari cu totul peste ele)}