Secretul Burgerilor Perfecti



De ziua mea cel mai mult mi-am dorit sa petrec afara. La aer. Cu prieteni buni. Cu the most wonderful Husband ever. Cu copilul cel nou si minunat. Si cu mancare buna, ofc!

Unde? Cum?

My dearest friends Alexandra & Mihai au fost atat de draguti ca m-a primit in curtea lor frumoasa cu catel & purcel ca sa facem the best bbq ever si sa petrecem cu spor! Multumesc! (imi arat aprecierea deosebita abtinandu-ma sa pun poze cu ei - sunt mai camera-shy, asa, nu atention whores ca mine :p)


Aaaasaa. Odata ce-am rezolvat cu locatia toate s-au potrivit la fix. Meniul a fost pe model american, cu costite pe gratar, aripioare marinate in whiskey, pico de gallo, coleslaw, si o minunatie de burgeri despre care-i musai sa va povestesc, pentru ca cred ca am descoperit reteta perfecta.

Secretul? Pai asta e: nu pui sare in compozitie, pentru ca ii usuca, ci un amestec de sos de soia si lapte. Ce rezulta e o bunatate de burgeri zemosi si deliciosi de nu-ti vine a crede. 

S-au intamplat asa:
Am luat 1,5 kg carne tocata de vitel si am amestecat-o cu 1 ceapa tocata marunt si calita cu un praf de sare intr-o lingura de ulei de masline pana devine sticloasa, 1 ou, 4 linguri de sos de soia, 4 linguri de lapte si piper proaspat macinat. Atat - keeping it simple ca sa aiba carnea ocazia sa cante si sa iasa in prin plan. Ea e vedeta aici :D

I-am format (au iesit 10 bugeri grosuti de vreo 2 cm), i-am uns cu putin ulei de masline si i-am bagat la frigider pana a doua zi cand urma sa sfaraie pe gratar. (asta ii ajuta sa devina fermi si sa nu se dezintegreze pe gratar). 


In ziua cu pricina. au sfarait pe gratar vreo 8 minute pe fiecare parte (aici tre' sa fiti pe fata, ca in functie de cat e de fierbinte sau nu gratarul, timpul poate sa difere putin).

I-am servit pe chifle rumenite si ele putin pe gratar, cat sa fie putin crocante, putina maioneza, o frunza de salata, inele de ceapa, niste felii de castraveciori acri si ketchup picant.



And it was goooood!

Etichete: , , ,