Pate de Ficat cu Lapte de Cocos

De mult de tot nu v-am mai povestit despre de-ale gurii, asa ca incerc sa recuperez acum c-a iesit soarele afara, am terminat cu dieta criminala si I'm high on spring and sunshine! Aaahh, ce poate fi mai frumos decat sa nu te infofolesti in 10 straturi cand iesi afara si sa fie totul verde in jur?

Primul in lumina reflectoarelor: o minune de pate de ficat with a twist: in rolul principal, in loc de unt, lapte de cocos => un pate matasos si aromat din cale-afara!


Ia cam 10 minute prepararea, adica exact atata timp cat sunt dispusa (sau cat am la dispozitie, for that matter) sa stau in bucatarie zilele astea.

Decurge in felul urmator povestea: se ia una caserola de ficatei de pui de 500 de grame, se spala frumos si se pun in tigaie sa se perpeleasca la foc mediu inre-o lingura de ulei de masline, impreuna cu 1 legatura de ceapa verde si 2 mere taiate cubulete (si sare si piper, ofc).

Dupa 5 minute, cand ficateii se albesc nitel, se toarna peste, 1 paharel de whiskey (sa fi fost vreo 50 ml, asa) si vitejeste flambeaza totul (adica se aprinde tigaia cu bricheta :)))


Dupa ce arde tot alcoolul  (in cateva secunde; nu, nu riscati sa declansati un incendiu!) o sa ramana doar ficateii nostri in versiune upgradata, cu o aroma absolut geniala!

Transferati continutul tigaii in vasul robotului, mai adaugati 1/2 de legatura de patrunjel si 1 cutie de lapte de cocos, mixati la viteza mare cateva minute et voila: pate de ficat with a twist!

Ca sa reziste asa rozaliu si frumos ca-n poze, se toarna in boluri mici si se sigileaza cu un strat de unt topit de 2-3mm. Sta bine la frigider 3-4 zile sau la congelator pana la 1 luna ;)


Tot ce lipseste e o bagheta proaspata si crocanta, o sticla de vin si o patura groasa si gata picnicul in parc!
Happy spring <3

Etichete: , , , , ,