Pui Copt - Varianta III: Thai Style


Unul din felurile mele preferate de a pregati puiul este - cu siguranta - sa-l mozolesc pe toate partile cu diverse maglavaisuri si sa-l bag la cuptor. Uiti de el acolo o ora si-un pic si gata masa. Daca mai am timp sa incropesc langa el si o garnitura si-o gura de salata, cu atat mai bine - ne-am aranjat de o masa delicioasa cu efort aproape 0.

Pe lista de preferate era la loc de cinste puiul cu slaninuta afumata inserata gingas pe sub piele, si mai ales cel uns cu unt aromat, dar zilele astea aceste variante nu-mi mai sunt la indemana asa ca a trebuit sa inventez alt mod de a ma bucura de dragul nostru pui la cuptor. And I think I came up with something really awesome:


Ce-avem noi aici? Pai e simplu de tot: un pui baban, cremuit bine pe toate partile - si pe piele si mai ales, pe sub piele, cu un amestec format din:

- 1 cutie lapte de cocos
- 3 lingurite de pasta Red Curry
- sare & piper proaspat macinat

Puisorul astfel rasfatat, se culca intr-o tava si se da in cuptorul incins, la 180 grade C timp de 90 de minute. Il mai scoti din jumatate in jumatate de ora ca sa-l ungi cu sosul delicios care rezulta in tava si apoi il servesti frumusel cu niste orez salbatic (or whatever else strikes your fancy)


Piele crocanta? Check! Carne frageda si aromata? Check! O masa sanatoasa? Check again!

Cam asa :)

Etichete: , , , , , , , ,