Va spuneam zilele trecute ca am descoperit (intr-un mod nu foarte
placut) ca Filipescu nostru are intoleranta la proteinele din laptele de vaca.
Si la soia. Posibil si la gluten, oua, peste si fructe de mare. Si la nuci si
alune. De astea nu suntem siguri, dar cum protestele lui la masa erau asa
vocale mi-am zis ca e mai bine sa le elimin si pe ele si sa ne rugam la
Dumnezeu sa fie bine.
El pare intr-adevar sa fie mai bine, mananca cu spor la
majoritatea meselor, dar pe mine eliminarile astea multiple m-au cam lasat
intr-un fel de "no man's land" food-wise. Sunt in "no food
land" mai bine zis. Eu. Pofticioasa pofticiosilor. Aia care cumpara cate 2
kg de branza pe saptamana, care bea macar un litru de lapte pe zi, care suspina
de placere cand taia prima felie de paine calda de la Cuptorul Brancovenesc si
care se usturoia la mai toate mesele. Life's a bitch sometimes, nu ziceti?
De 3 saptamani functionez exclusiv pe baza de pui, cartofi & alte
radacinoase, quinoa, salata, banane, avocado si lapte de cocos. Toate sunt
printre alimentele cu cel mai redus grad de alergenicitate ever. But it's no
fun, really it's not. E cam greu si sincera sa fiu, mi-au cam lacrimat ochii de
pofta unei mamaligi, prajituri etc, etc. Dar rezist pe metereze cu stoicism.
Sper ca treptat-treptat sa pot introduce si alte ingrediente. Like usturoi
<3 Aaaah, de abia astept!
Prin urmare, zilele astea, in bucataria mea se desfasoara
experimente diverse cu cartofi si pui. N-ai zice, dar sunt niste ingrediente
tare versatile! Ne-am ospatat pana acum cu puiul meu la cuptor cu slaninuta
afumata si cartofi copti, cu pui la tigaie si cartofi prajiti, musaca de
cartofi cu pui, pulpe de pui la cuptor cu cartofi si dovleac, ciorba de pui cu
cartofi si tarhon, piept de pui fiert in bere cu piure. Si cate si mai cate!
Pui all the way, baby!
Which brings me to my next point: un studiu interesant facut de
Transavia despre carnea de pui. Zice asa studiul asta: ca se pare ca peste 65% din romani mananca pui in
fiecare zi. Stiam ca puiul e cel mai popular tip de carne din Romania, dar
cifra asta mi se pare impresionanta. In medie, majoritatea dintre noi consuma
cam 2-3kg de pui pe luna!
(desi eu acum clar sar mult peste medie :p) Also, mai zice studiul ca 77%
din romani isi procura carnea din supermarket si ca cel mai popular
printre consumatorii neaosi e pieptul de pui (peste 79% din romani il prefera).
Pana acum cateva saptamani n-as fi fost de acord deloc cu asta, but I must say
ca recent m-am specializat in piept de pui si se pare ca intr-adevar el poate
fi zemos si suculent cand e facut cum trebuie. Nu credeam dar e adevarat -
pieptul de pui poate fi un lucru tare delicios! {o sa va impartasesc secretul
cat de curand!}
Cam asa stau lucrurile cu dieta mea si cu noua mea dragoste pentru
pui!
Saptamana frumoasa sa aveti!
Etichete: bebe, dieta, dieta de eliminare, fericire, intoleranta la proteine din lapte, mamiceala, pui, sanatos