Despre Dragoste si alti Pui

Va spuneam zilele trecute ca am descoperit (intr-un mod nu foarte placut) ca Filipescu nostru are intoleranta la proteinele din laptele de vaca. Si la soia. Posibil si la gluten, oua, peste si fructe de mare. Si la nuci si alune. De astea nu suntem siguri, dar cum protestele lui la masa erau asa vocale mi-am zis ca e mai bine sa le elimin si pe ele si sa ne rugam la Dumnezeu sa fie bine.

El pare intr-adevar sa fie mai bine, mananca cu spor la majoritatea meselor, dar pe mine eliminarile astea multiple m-au cam lasat intr-un fel de "no man's land" food-wise. Sunt in "no food land" mai bine zis. Eu. Pofticioasa pofticiosilor. Aia care cumpara cate 2 kg de branza pe saptamana, care bea macar un litru de lapte pe zi, care suspina de placere cand taia prima felie de paine calda de la Cuptorul Brancovenesc si care se usturoia la mai toate mesele. Life's a bitch sometimes, nu ziceti?


De 3 saptamani functionez exclusiv pe baza de pui, cartofi & alte radacinoase, quinoa, salata, banane, avocado si lapte de cocos. Toate sunt printre alimentele cu cel mai redus grad de alergenicitate ever. But it's no fun, really it's not. E cam greu si sincera sa fiu, mi-au cam lacrimat ochii de pofta unei mamaligi, prajituri etc, etc. Dar rezist pe metereze cu stoicism. Sper ca treptat-treptat sa pot introduce si alte ingrediente. Like usturoi <3 Aaaah, de abia astept!

Prin urmare, zilele astea, in bucataria mea se desfasoara experimente diverse cu cartofi si pui. N-ai zice, dar sunt niste ingrediente tare versatile! Ne-am ospatat pana acum cu puiul meu la cuptor cu slaninuta afumata si cartofi copti, cu pui la tigaie si cartofi prajiti, musaca de cartofi cu pui, pulpe de pui la cuptor cu cartofi si dovleac, ciorba de pui cu cartofi si tarhon, piept de pui fiert in bere cu piure. Si cate si mai cate! Pui all the way, baby!

Which brings me to my next point: un studiu interesant facut de Transavia despre carnea de pui. Zice asa studiul asta: ca se pare ca peste 65% din romani mananca pui in fiecare zi. Stiam ca puiul e cel mai popular tip de carne din Romania, dar cifra asta mi se pare impresionanta. In medie, majoritatea dintre noi consuma cam 2-3kg de pui pe luna! (desi eu acum clar sar mult peste medie :p) Also, mai zice studiul ca  77% din romani isi procura carnea din supermarket si ca cel mai popular printre consumatorii neaosi e pieptul de pui (peste 79% din romani il prefera). Pana acum cateva saptamani n-as fi fost de acord deloc cu asta, but I must say ca recent m-am specializat in piept de pui si se pare ca intr-adevar el poate fi zemos si suculent cand e facut cum trebuie. Nu credeam dar e adevarat - pieptul de pui poate fi un lucru tare delicios! {o sa va impartasesc secretul cat de curand!}

Cam asa stau lucrurile cu dieta mea si cu noua mea dragoste pentru pui!

Saptamana frumoasa sa aveti!

Etichete: , , , , , , ,