La loc de cinste in lista de retete go-to pentru serile alea cand iti ghiortaie burta de foame dar cu timpul stai mai prost trebuie musai sa se afle furnicile astea! Acu', de ce le zice "in copac" n-as sti sa va spun, n-am investigat problema. Cert e ca sunt bune, dom'ne! Bune-rau!
- Aliniati la linia de start urmatoarele:
- 250g taietei de orez subtiri (de la Mega)
- 300g carne tocata de porc
- 2 linguri sos de soia
- 2 linguri otet de orez (dar merge si otet de vin)
- cateva picaturi de ulei de susan
- 1 lingura amidon
- 1 bucatica cat un deget de gimbir proaspat, ras pe razatoarea mica
- 4 catei de usturoi feliati subtire
- 1/2 ardei iute, maruntit
- 3 cepe verzi, taiate feliute
- Taieteii pun intr-un bol, se acopera cu apa fiarta si se lasa sa se inmoaie timp de 8-10 minute. apoi se scurg bine.
- In timpul asta, amestecati carnea cu sosul de soia, otetul, uleiul de susan si amidonul si lasati-o deoparte, sa se aromeze bine.
- Incingeti vreo 2 linguri de ulei de floarea soarelui in wok sau intr-o tigaie mare. Aruncati acolo ghimbirul, usturoiul, ardeiul iute si partea alba a cepelor verzi. Calitile la foc iute cateva minute si apoi puneti in tigaie si carnea. Amestecati vartos carnea, inca 5 minute. La sfarsit, adaugati in tigaie si taieteii si restul de ceapa verde!
All done!
Infulecati cu pofta si ziceti-mi mie ca nu va invat de bine! :D