Curcan la Cuptor for Dummies

Daca inainte de bebe imi placeau retetele simple si rapide, inchipuiti-va cat de mult le apreciez acum, cand am impresia ca trebuie sa fiu in 3 locuri deodata.

Am descoperit cu ocazia asta o lume intreaga a retetelor sub 10 minute, pe care le-ar putea pregati oricine, oricat neindemanatic ar fi. Sa-i spunem acestei lumi "Idiot-Proof-Cooking-World". Si -  trebuie sa recunosc ca imi place! Aici s-ar incadra si curcanul de mai jos, care - spun cu multa mandrie - a iesit muuult mai bun decat m-as fi asteptat (nu sunt mare fan curan): super-fraged si delicios!


Treaba s-a intamplat astfel: Alex, ajutorul meu minune, a curatat  si spalat 8 cartofi mici-spre-medii. Tot el a desprins cateii unei capatani de usturoi si i-a spalat nitel.

Eu am turnat 4 linguri de ulei de masline intr-o cratita cu fundul gros, am pus 2 copane de curcan (taiate pe jumatate), le-am botezat cu 200ml apa, sapre, piper, cimbru + cartofii si usturoiul, am acoperit cu un capac totul si am bagat cratita la cuptor, la 190 grade. Am uitat-o acolo timp de 1 ora, apoi am scos capacul si am mai lasat oratania la cuptor inca vreo 30 de minute, ca sa se aureasca frumos.

Done!

Etichete: , , , , ,