Blondies cu Dovleac

Adica opusul lui brownies. Sau pi romaneste, un fel de negrese albinoase. Sau blondine. Dar de ce sa ne incurcam in nume? Important e ca sunt dense si parfumate, cu gust de toamna si de caramele, absolutamente delicioase!



Daca ma cunoasteti vreun pic, stiti ca eu sunt genul care nu se incurca cu prajituri la care prepararea dureaza mai mult de 10 minute. Nu-s de mine cremele, blaturile complicate si alte fitzosenii. Nu dom'ne - daca e sa ma apuc sa fac o prajitura, musai trebuie sa fie din aia unde amesteci toate ingredientele intr-un bol si apoi trantesti compozitia in tava si gata!

Keep things simple, you konw?


Evident, si blondinele aici de fata intra in aceiasi categorie. Se aduna la un loc urmatoarele:

500 g dovleac ras pe razatoarea mare si scurs bine-de-tot
3 cups (375g) faina
2 lingurite scortisoara
1/2 lingurita nucoasa
1/2 lingurita ghimbir
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita sare
1 cup ((220ml) ulei de floarea-soarelui
1 1/2 cup (300g) zahar brun
2 oua
1 lingurita extract de vanilie
100g ciocolata alba taiata cubulete mici
50g nuci tocate
50g caramele tocate

Toate se pun intr-un bol mare-mare si se amesteca vartos.

Compozitia se toarna intr-o tava (a mea are 20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si unsa cu putintel ulei si se coace la 180grade C, in cuptorul gata incins, timp de vreo 35 minute, pana iese scobitoarea curata.


Se pune pofta-n cui inca putin si se lasa blondina sa se racoreasca nitel si apoi se taie in patrate si se infuleca cu pofta. Uneori, fix deasupra tavii. Tot uneori, cu 2 maini odata! Dar n-are nimic - we don't judge here!

Enjoy!

Blondies cu Dovleac

By 250

Etichete: , , , ,