Salata Calda cu Midii & Fasole

Asta a fost pranzul pe ziua de azi:

Incerc sa fiu atenta la ce bag in gura acum ca joc si rol de incubator, dar nu vreau sa fac compromisuri la gust. In momentul cand o sa ma vedeti mancand piept de pui la gratar sau legume fierte in aburi sau mai stiu ce insipidoshenie, somebody please shoot me!

So, cum ziceam - salata asta are proteine din belsug (si din midii si din fasole), carbohidrati complecsi, putine grasimi (si alea care sunt, sunt in principal nesaturate - adica din alea bune) vitamine si minerale. All the good stuff, adica! Si are si personalitate. Si culoare. Si gust!

I loved it!

Iaca cum am produs asa bunatate:

 * Am calit 2 catei de usturoi maruntiti si 1 varf de cutit de fulgi de ardei iute in 2 linguri ulei de masline extra-virgin.

 * Am adaugat peste 400g midii (decongelate, spalate si scurse bine) + 100ml vin alb (juma' de pahar, adica). Am marit focul si am asteptat sa se evapore alcoolul vo' 3 minutzele asa.

 * Apoi am varsat in tigaie si o conserva de fasole alba, si asta spalata si scursa bine. Am mai perpelit toate cele inca vreo 5-6 minute, pana s-au imprietenit bine prin tigaie si la sfarsit le-am botezat cu zeama de la o lamaie + coaja de la cea lamaie, 1 legatura de patrunjel maruntita, sare si niscaiva piper macinat proaspat.


Etichete: , , , , ,