Asta a fost pranzul pe ziua de azi:
Incerc sa fiu atenta la ce bag in gura acum ca joc si rol de incubator, dar nu vreau sa fac compromisuri la gust. In momentul cand o sa ma vedeti mancand piept de pui la gratar sau legume fierte in aburi sau mai stiu ce insipidoshenie, somebody please shoot me!
So, cum ziceam - salata asta are proteine din belsug (si din midii si din fasole), carbohidrati complecsi, putine grasimi (si alea care sunt, sunt in principal nesaturate - adica din alea bune) vitamine si minerale. All the good stuff, adica! Si are si personalitate. Si culoare. Si gust!
I loved it!
Iaca cum am produs asa bunatate:
* Am calit
2 catei de usturoi maruntiti si
1 varf de cutit de fulgi de ardei iute in
2 linguri ulei de masline extra-virgin.
* Am adaugat peste
400g midii (decongelate, spalate si scurse bine) +
100ml vin alb (juma' de pahar, adica). Am marit focul si am asteptat sa se evapore alcoolul vo'
3 minutzele asa.
* Apoi am varsat in tigaie si
o conserva de fasole alba, si asta spalata si scursa bine. Am mai perpelit toate cele inca vreo
5-6 minute, pana s-au imprietenit bine prin tigaie si la sfarsit le-am botezat cu
zeama de la o lamaie +
coaja de la cea lamaie,
1 legatura de patrunjel maruntita,
sare si niscaiva piper macinat proaspat.