Coaste de Porc - O Poveste de Dragoste

Ca m-am saturat de iarna si ca nu mai am rabdare sa vina odata primavara, nici nu mai are rost sa va povestesc! Ohoo, cum ma mai gandesc la ghocei si la mugurasi in copaci, si la caldura (and by that I mean anything over 2 grade C) si mai ales la salata si usturoi verde in piata! Ce frumos suna, asa cam ca o utopie!

Pana atunci insa, m-am resemnat cu frigul si cu zapada si cu imbracatul a strat dupa strat de haine ca sa dam piept cu distractia de afara! Probabil de inima rea, iarna asta am inceput a guilty love affair! Yep, it's true! A love affair cu porcul. Bunul, grasutzul porc, care ne-a incalzit si ne-a tinut de foame si ne-a dat puteri sa infruntam gerul. Si cea mai tare experienta cu my new love au fost aceste costite, copate incet pana s-au fragezit bine, mozolite cu un sos minunat si apoi rumenite pe gratar pana la perfectiune!


I'm telling you, this is how true love looks like!


Povestea a inceput cu mine intrand (nemancata) intr-o macelarie si vazand niste scaricica de porc in vitrina! Asa imbietoare si frumoasa ma privea de dupa geam ca n-am rezistat si am plecat acasa cu 2 bucati :)

Le-am spalat, le-am uscat si apoi le-am frecat gingas cu o pasta formata din: 1 ceapa rosie mica, 3 catei de usturoi, 2 linguri de miere, 3 linguri de otet de vin, sare & piper + cate o lingurita de paprika afumata, chilli si chimion (toate aruncate in robot si blitzuite pana ametesc ;)

Dupa ce le-am mozolit bine pe sus numitele coaste, le-am invelit in folie de aluminiu si le-am dat la rece pana a2-a zi (da' daca ma grabeam, le-as fi lasat doar vreo 2 ore, asa ca nu-i bai daca va e foame AZI, merge treaba si in versiunea mai rapida ;).

A 2-a zi, am incins cuptorul la 140 grade C (adica foc miiiiic de tot) si am copt costitele, asa invelite in folie cu erau, timp de 2 ore.

Intre timp, am  mesterit sosul barbeque din:

1 ceasca de ketchup,  
2 lingurite de mustar,  
2 linguri de zahar brun,  
1/2 ceasca de otet de vin alb,  
1 lingura de sos de soia 
1 lingurita de paprika afumata,
cativa fulgi de ardei iute, 
1/2 lingurita de chimion,  
1/2 lingurita usturoi granulat, 
sare & piper proaspat macinat.

Am transferat amestecul intr-o craticioara si i-am dat cateva clocote, timpde vreo 10 minute, pana s-au imprietenit bine toate aromele. A rezultat un sos asa bun ca am inceput sa-l mananc asa fierbinte cum era cu paine goala! Go ahead, judge me, I don't care! Indrazniti sa-l faceti si o sa patiti la fel!

...Don't say i didn't warn you!

Asaaaa, revenind la subiect, dupa cele 2 ore, am scos coastele din cuptor, le-am dezbracat de folie, le-am pus pe gratarul tavii magice de la Ikea si le-am uns pe toate partile cu sos. Apoi, inapoi in cuptor cu ele, pentru inca 30 minute. Din 10 in 10 minute, le-am mai mozolit cu cate o portie generoasa de sos!


Constant love and attention , asta e secretul oricarei relatii reusite, nu?

La sfarsit au iesit rumene si delicioase si oh, atat de fragede!


Jumate din distractie e sa dip them in the yummy sauce asa ca nu uitati de sos cand va apucati de mancat! Si nu, nu e nici un mod "curat" sa le mancati, asa ca aruncati tacamurile deoparte, luati cu mana niste coaste si roadeti-le cu pofta! I know that's what we did! And it was goooooood!

 (sau "How to keep your man happy in five easy steps")
NOM NOM NOM!

Etichete: , , ,