Pana sa va mai povestesc de aventurile prin India & Nepal, sa va arat primul lucru gatit pe anul asta:
Salata de oua - n-am mai incercat pana acum, dar de cand am dat peste reteta in
River Cottage Everyday (grozava carte de bucate, btw - recomand cu multa caldura) mi-a sunat bine si i-am pus semn de "to do"
Cumva, desi e foarte simpla, aduce la gust cu salata de boeuf, dar in varianta mai sanatoasa.
Povestea decurge cam asa: se fierb 5 oua tari.
In robot, se paseaza
2 dintre oua impreuna cu
1 avocado bine copt,
2 linguri de suc de lamaie +
sare si
piper proaspat macinat => sos cremos si usor acrisor. Buuuun, mama lui de sos!
Celelalte
3 oua se toaca cubulete si se amesteca cu
2 cepe verzi taiate marunt,
2 lingurite de mustar boabe,
2-3 castraveciori murati maruntiti bine si
1/2 de legatura de patrunjel tocat. Se toarna peste sosul cel acrisor si asta-i salata!
Cel mai buna e servita pe felii de paine prajita - merge direct la suflet!
Sa gatiti bine in 2012 si sa va bucurati de fiecare imbucatura, zic! Bine v-am gasit, ca tare dor in fu de voi, zau ca da!