Salata de Oua

Pana sa va mai povestesc de aventurile prin India & Nepal, sa va arat primul lucru gatit pe anul asta:


Salata de oua - n-am mai incercat pana acum, dar de cand am dat peste reteta in River Cottage Everyday (grozava carte de bucate, btw - recomand cu multa caldura) mi-a sunat bine si i-am pus semn de "to do"


Cumva, desi e foarte simpla, aduce la gust cu salata de boeuf, dar in varianta mai sanatoasa.
Povestea decurge cam asa: se fierb 5 oua tari.
In robot, se paseaza 2 dintre oua impreuna cu 1 avocado bine copt, 2 linguri de suc de lamaie + sare si piper proaspat macinat => sos cremos si usor acrisor. Buuuun, mama lui de sos!
Celelalte 3 oua se toaca cubulete si se amesteca cu 2 cepe verzi taiate marunt, 2 lingurite de mustar boabe, 2-3 castraveciori murati maruntiti bine si 1/2 de legatura de patrunjel tocat. Se toarna peste sosul cel acrisor si asta-i salata!

Cel mai buna e servita pe felii de paine prajita - merge direct la suflet!


Sa gatiti bine in 2012 si sa va bucurati de fiecare imbucatura, zic! Bine v-am gasit, ca tare dor in fu de voi, zau ca da!


Etichete: , , ,