Burgeri de Curcan & Dieta

Am cam lipsit in front pentru ca, de 3 zile, I'm on a diet!
 
Nu prea sunt eu genul care sa tina "cura de slabire", in primul rand pentru ca sunt super-pofticioasa & I LOVE eating (nu stiu daca v-ati dat seama :p) si in al2lea, pentru ca sunt destul de norocoasa si reusesc, in general - nu stiu prin ce minune, sa imi tin greutatea constanta fara sa-mi impun prea multe interdictii, doar mancand multe, multe salate si tinandu-ma la distanta de dulciuri... dar (probabil v-ati dat seama, misunand pe-aici) imi plac la nebunie legumele, iar dulciurile nu ma tenteaza mai deloc, asa ca de obicei nu-mi e prea greu.

Totusi, in ultimul an, m-am ingrasat 6 kg si ma indrept spre o zona unde nu ma mai simt tocmai confortabil cu mine insami si cu sunculitzele mele. So it was diet time! Cum urasc regimurile cu meniuri prestabilite si cu cantitati fixe - prea restrictive- astea au iesit din discutie. Montignac-ul l-am mai tinut acum vreo3-4 ani, si a avut rezultate minunate, dar vroiam ceva nou. So - Dukan Diet it was! Pe scurt, dieta asta a ajuns in lumina reflectoarelor anul asta, fiind dieta pe care a tinut-o Kate Middleton inainte de nunta. A devenit extrem de populara in foarte scurt timp si apparently, e si foarte eficienta!

Cum functioneaza, o sa va povestec peste cateva zile, cand pot sa va prezint si niste rezultate preliminare.

Long story short, e compusa din 4 faze: prima (faza de atac) dureaza 4-5 zile si ai voie sa mananci doar proteine (carne slaba de pui/curcan/vita, lapte, iaurt si branza cu <2% grasime si oua). Din faza a2-a, primesti din nou pe farfurie legumele, alternand: o zi doar proteine, o zi proteine + legume, si abia din faza a 3-a te faci pace si cu fructele si fainoasele. Faza a4-a = mananci orice vrei, dar o zi pe saptamana, pentru tot restul vietii, mananci doar proteine.

Vestea buna, pentru mine cel putin, e ca ai liber la condimente, usturoi (YAY!), ceapa, ierburi aromate si esti incurajat sa le folosesti din plin ca sa nu ajungi -cum se intampla asa des- sa mananci doar anostul si infernalul piept de pui la gratar (bleah!!!) si sa te plictisesti de-atata regim.

Hai ca v-am ametit destul cu dietele. Ideea e, ca acum trebuie sa gatesc in asa fel incat sa respect dieta + sa tin omu' fericit si satul. A bit of a challange, right?

Azi am executat burgeri de curcan like this: 

500g carne de curcan amestecata cu 1/2 legatura de patrunjel, cimbru, putina boia iute, sare & piper + 1 ou + o mana de parmezan ras + 1 ceapa si 2 catei de usturoi caliti in puuuuutin ulei de masline pana se inmoaie. In mod normal as fi pus si 1-2 linguri de pesmet, ca sa absoarba apa din carne, dar Dukan nu te lasa sa-ti faci de cap cu carbohidratii deloc, deloc, asa ca am omis partea asta.

Am amestecat bine compozitia si am format chiftele rotunde si plate (cam de 1 cm) si le-am rumenit in cuptor, la 180grade, intr-o tava tapetata cu hartie-pergament unsa cu the tiniest drop of oil ;)


Eu le-am mancat asa:


Alex insa, a avut parte de the improved version, cu chifteaua infipta intr-o chifla pufoasa si acompaniata de mustar Dijon, feliute de castraveti murati, frunze de rucola & patrunjel si ketchup + a side of fries:


(lucky bastard!)


Amandoi am fost extrem de multumiti, so they must be damn good! In concluzie, se poate! Light & healthy & freakin' delicious!

Etichete: , , ,