Supa de Dovleac Thai

E antidotul perfect pentru toamna, supa asta! Aromata si consistenta, groasa si fierbinte si delicioasa - numai buna intr-o zi ploiasa, sub o patura groasa, la un film bun :)


(eu am picat intr-o super-depresie de cand s-a stricat vremea, si, colac peste pupaza am si racit zdravan, asa ca daca ma tot plang de vreme, please bear with me - in maxim 8 luni imi trece :p)

De facut, e super-simplu: 

- O ceapa galbena si 3 catei de usturoi se maruntesc si se calesc intr-o oala, in 2 linguri de ulei + un praf de sare.

- Dupa 3-4 minute, se adauga 2 lingurite de ghimbir ras (proaspat sau de la borcan, merge oricum ;), niste ardei iute tocat (mai mult sau mai putin, dupa cum va lasa sufletul) si 2 linguri de pasta de curry de la borcan (au la Mega - 5 lei borcanelul - si e a naiba de buna; eu prefer Green Curry Paste, dar merge si Red, care e putin mai dulce )

- Se  curata de coaja si seminte dovleacul (unul potrivit, cam de 1 kg), se taie in cubulete si se arunca-n oala, langa ceapa&co

- Se toarna peste o cutie de lapte de cocos de 200ml si 600ml de apa/supa de pui (sau apa + un imfam cubulet, in lipsa de supa de pui). Se fierbe la foc mocnit vreo ora, pana ce dovleacul e fiert si fraged, si apoi se paseaza toata treaba cu mixerul vertical sau in blender.

Asta-i tot -nu-i mare scofala, dar mi-a placut tare mult rezultatul. Aromele tailandeze sunt destul de prezente cat s-o scoata din anonimat, dar nu atat de puternice cat sa te agreseze cumva.


So, pregatiti-va si voi o tura si join me on the couch, la un episod de Sex & the City (da, la asta am ajuns - don't judge me, I'm sick!)

Etichete: , , , ,