Pasta de Rosii - Homemade

Si cu asta, promit solemn, inchei capitolul "Pregatiri de Iarna" (asta doar daca nu ma hotarasc sa trantesc si-un mustar de casa, c-am vazut o reteta ieri si tare bine mai suna!)

Anyway, cu inca o investitia majora de 4 ron, mi-am facut un stoc frumusel de pasta de rosii de casa, buna a naibii, pe care de abia astept s-o folosesc la paste/pizza/tocanite si alte minuni.


Treaba s-a intamplat in felul urmator:

Am taiat cubulete 4 kg de rosii, fara sa le decojesc sau sa le mai scot samburii.
Am ales cea mai mare oala din dotare (5L) si am incins in ea 4 linguri de ulei de masline + 5 catei de usturoi zdrobiti, si dupa vreo 2-3 minute am adaugat rosiile tocate, o 1/2 legatura de busuioc proaspat si una de oregano (daca nu gasiti proaspat - desi mai e prin piata - merge si cu ierburi uscate). Am mai pus si sare si piper proaspat macinat, un varf de cutit de fulgi de ardei iute, 2 linguri de zahar brun si 2 linguri de otet balsamic.

Mai departe pur si simplu le-am dat uitarii pentru vreo 3 ore, cat timp rosiile au bolborosit la foc mic (dar nu le-am parasit complet, ci m-am mai intors din jumate in jumate de ora, ca sa le mangai putin cu lingura si sa le ametesc prin oala).

Dupa 3 ore, cand sosul scazuse la jumatate, am gustat si m-am minunat - toata aroma rosiilor s-a concentrat incredibil de mult si a rezultat un sos dulce si atat de delicios ca a trebuit sa-l alung pe Alex din bucatarie cu lingura (el declarand ca vrea sa-l manance pe tot direct din oala! :p)

Dupa ce s-a racit am pasat toata afacerea in robot si am stat sa ma gandesc ce sa fac cu el mai departe.

Uite la ce concluzii am ajuns:
- jumatate am pus-o in borcane si le-am bagat la frigider:


- alta jumatate am turnat-o in tavite de gheta si le-am inghetat => cuburi de pasta de rosii pe care le-am bagat intr-o punga de plastic la congelator, unde ma vor astepta radbatoare pana cand le gasesc un rost pe lume :)


Faceti repede, ca e la super-oferta! Nici la Altex nu era mai ieftin :p

Etichete: , , ,