De mult planuiesc tarta asta. Din moment ce humus = BUUUN si legume rumenite la cuptor = BUUUUN si tarta = BUUN si USOOOR, e evident ca tarta asta trebuie sa fie ceva de vis. Non?
In varianta ideala, in care as fi avut timp si nu mi-ar fi stat foamea-n gat, i-as fi facut un blat cu ulei de masline, care sa-i scoata in evidenta aromele mediteraneene si mai mult. Dar nu traim intr-o lume ideala, asa ca am dezghetat niste
aluat de foietaj si l-am rumenit in cuptor vreun sfert de ora, pana s-a desprins intr-o mie si una de foite subtiri si aurii...
(please, do not judge me - ala care nu intra niciodata in criza de timp si de hipoglicemie sa dea primul cu piatra)
Intre timp, am mesterit un
humus dintr-
o conserva de naut (400g) +
3 linguri de ulei de masline extra-virgin +
sucul de la o lamaie +
sare,
piper si un
praf de chimion. De dragul diversitatii, am pasat impreuna cu nautul si 3 rosii uscate la soare. A iesit un humus tare bun :D
Intr-o tava am aruncat 1/2 de
vanata,
3 rosii si un
dovlecel, toate taiate in felii subtiri si o
ceapa rosie taiata-pestisori. Am zdrobit
3 catei de usturoi si i-am amestecat cu
4 linguri de ulei de masline +
sare &
piper. Apoi am tavalit legumele prin uleiul usturoiat si le-am dat la cuptor, la foc mediu, timp de 25-30 minute, pana s-au rumenit frumusel pe toate partile :)
Acum,
asamblarea: tarta se mozoleste cu un strat de humus si peste, se aseaza legumele coapte. Niste fulgi de ardei uite presarati desupra au mers la fix, dupa parerea mea picanta :p
La fel si putin iaurt care sa racoreasca toata situatia
Am mancat tare bine.. ceea ce va doresc si voua :D