Tarta cu Humus si Legume


De mult planuiesc tarta asta. Din moment ce humus = BUUUN si legume rumenite la cuptor = BUUUUN si tarta = BUUN si USOOOR, e evident ca tarta asta trebuie sa fie ceva de vis. Non?


In varianta ideala, in care as fi avut timp si nu mi-ar fi stat foamea-n gat, i-as fi facut un blat cu ulei de masline, care sa-i scoata in evidenta aromele mediteraneene si mai mult. Dar nu traim intr-o lume ideala, asa ca am dezghetat niste aluat de foietaj si l-am rumenit in cuptor vreun sfert de ora, pana s-a desprins intr-o mie si una de foite subtiri si aurii...


(please, do not judge me - ala care nu intra niciodata in criza de timp si de hipoglicemie sa dea primul cu piatra)

Intre timp, am mesterit un humus dintr-o conserva de naut (400g) + 3 linguri de ulei de masline extra-virgin + sucul de la o lamaie + sare, piper si un praf de chimion. De dragul diversitatii, am pasat impreuna cu nautul si 3 rosii uscate la soare. A iesit un humus tare bun :D

Intr-o tava am aruncat 1/2 de vanata, 3 rosii si un dovlecel, toate taiate in felii subtiri si o ceapa rosie taiata-pestisori. Am zdrobit 3 catei de usturoi si i-am amestecat cu 4 linguri de ulei de masline + sare & piper. Apoi am tavalit legumele prin uleiul usturoiat si le-am dat la cuptor, la foc mediu, timp de 25-30 minute, pana s-au rumenit frumusel pe toate partile :)

Acum, asamblarea: tarta se mozoleste cu un strat de humus si peste, se aseaza legumele coapte. Niste fulgi de ardei uite presarati desupra au mers la fix, dupa parerea mea picanta :p

La fel si putin iaurt care sa racoreasca toata situatia


Am mancat tare bine.. ceea ce va doresc si voua :D

Etichete: , , , , , , , , , ,