Salau cu Tarhon, Vin si Portocale

Cand vine vorba de peste, imi place sa incerc lucruri noi de fiecare data. Si daca pot sa-mi impletesc pasiunea pentru peste, cultivata cu multa grija (ca doar  nu degeaba e pestele unul din cele mai sanatoase si good-for-you lucruri pe care poti sa le pui in farfurie) cu pasiunea si mai mare pentru tarhon, atunci zic eu ca sunt pe drumul cel bun - stiti drumul care duce la starea aia de euforie cand ai terminat de mancat si you can't stop smilling - food bliss :D


Deci cum spuneam:

- salau (in numar de 2, pentru doi indivizi flamanzi - adaptati in functie de numarul de flamanzi de la masa voastra), curatat bine, spalat si uscat
-> cu pielea usor crestata de 3-4 ori pe fiecare parte, sarat si piperat dupa pofta inimii
-> cu burta umpluta cu 2-3 felii de portocale
-> imbaiat din plin cu un amestec format din 1 legatura de tarhon maruntita + 3 catei de usturoi zdrobiti + sucul de la 1/2 portocala + 2 linguri ulei de masline
-> inecat intr-un pahar de vin alb sec
-> rumenit in cuptorul incins, la 190 grade, timp de 15-20 minute.


Asta-i tot!


Enjoy!

Etichete: , , ,