Placinta cu Dovleac... Din Nou

Din nou, pentru ca am mai pus una pe blog, la inceput de tot, in primele mele zile de food-blogger,  cand eram cam la cutite cu aparatul foto si abia faceam cunostita cu voi toti, lovely people, care imi cititi aberatiile pe-aici!


V-am spus vreodata cat ma bucur ca am inceput sa scriu blogul asta si, mult mai mult, cat ma bucur ca sunt atatia oameni out there, in spatiul asta cvasi-mitic numit internet, care chiar sunt interesati de aventurile noastre culinare? Well, if I didn't, I'm telling you now - Thank you >:D<

Deci, va spuneam despre placinta cu dovleac. De ce? Pentru ca iubesc dovleacul, in orice combinatie posibila. De fapt, daca ma gandesc bine, e cam singurul aspect legat de "toamma" care imi place. Asa ca pregatiti-va de o avalansa de retete cu dovleac.


Pentru blatul fraged-sfaramicios, notati asa:

Se amesteca repejor faina cu untul, pana rezulta niste firimituri fine. Se adauga oul, sarea, zaharul + putin lapte rece, cat sa rezulte un aluat legat, nelipicios. V-am mai spus, dar va repet ca genul asta de aluat nu trebuie framantat cu prea multa frenezie - cu cat e manevrat mai putin, cu atat mai bine. Cand e gata, se inveleste in folie alimentara si se baga-n congelator pentru vreo 10 minute, sa-l ia bine cu frisoane.

Umplutura se intampla in felul urmator: se ia un dovleac maricel (cam de 1kg) si se rade. Miezul se amesteca cu 12 linguri de zahar, 2 oua, 4 linguri de gris, o mana de nuci tocate si cate un praf de ghimbir, scortisoara, cuisoare si nucsoara.   

Se unge tava de tarta cu unt. Se pune deoparte 1/3 din aluat (pentru stelute, desigur ;), iar restul se intinde frumusel si se aseaza in tava. Peste, se toarna umplutura dovleceasca.

Ca sa fie extra pretty, calare pe situatie se pun stelute de aluat (le taiati cu un cookie cutter in forma de stea, dupa ce intindeti aluatul ramas de vreo 3-4mm grosime ;)


Dupa 25 de minute de perpeleala in cuptor, la 180 grade, rezulta frumusete de placinta aromata si delicioasa, cu gust minunat de toamna :)


Enjoy!



Etichete: , , , ,