Pana sa continui povestea cu Marocul, sa va spun repejor de budinca de tapioca pe care am mesterit-o sambata pe post de desert.
First of all, n-am mai gatit/mancat niciodata tapioca pana acum, dar am tot auzit de ea - e bogata in fier si calciu si foarte populara in America de Sud. Cand am vazut-o intr-un raft de supermarket, am indesat-o rapid in cos, curioasa sa vad despre ce-i vorba.
Ajunsa acasa, am fiert perlele de tapioca in lapte aromat cu vanilie si indulcit cu miere pana a rezultatat o budinca parfumata si cremoasa (Merge la fel de bine si cu orez in loc de tapioca :). Combinata cu zmeura acrisoara, a fost delicioasa!
Ingrediente:
(pt. budinca de tapioca)
1 ceasca de perle de tapioca
3 cesti de lapte
5 linguri de miere
1 lingura de extract de vanilie
(pentru sosul de zmeura)
2 cesti de zmeura
3 linguri zeama de lamaie
3 linguri de zahar
Ingredientele pentru budinca se fierb timp de 20-30 de minute la foc mic-de-tot, pana ce perlele de tapioca devin translucide. In acelasi timp, zmeura + sucul de lamaie + zaharul se pun la boloborosit pe foc, pana scade taproape tot lichidul format si rezulta un sos gros si minunat.
Dupa ce se racoreste putin situatia, se toarna in pahare budinca, peste ea, sosul de zmeura si mot, peste toata treaba, se presara niste fistic tocat.
Sunt frumusele cat sa impresionezi audienta si usor de facut cat sa-ti iasa si daca ai 2 maini stangi in bucatarie! Si bune - cat sa te lingi pe degete cand ai terminat :D