Adica un fel de surioara mai mica a Pavlovei, dar cum combinatia este atat de minunata, nu ne supara deloc repetitiile :D
Ideea mi-a venit dupa ce
Mazi m-a provocat sa fac
ceva asemanator. Spre rusinea mea insa, n-am apucat sa o servesc si pe ea cu produsul finit, pentru ca cineva mancacios peste masura (read "Alex"), mi-a devorat opera in intregime, in one sitting :p
So Mazi, promit sa make amends si sa mai fac inca una, just for you!
♥
Treaba s-a intamplat in felul urmator:
Pentru blatul de bezea, am batut spuma
4 albuse + un praf de
sare pana s-au imbatosat bine. Mai departe, am adaugat
200g zahar pudra, lingura cu lingura. La sfarsit rezulta un amestec lucios si tare, pe care l-am asezat (in forma de dreptunghi ;) intr-o tava larga, tapetata cu hartie de copt si l-am copt la 150grade timp de 15-20 de minute.
Apoi am rasturnat mega-bezeaua pe o hartie de copt noua si am jupuit-o pe cea veche cu mare grija.
Reteta initiala era cu frisca, dar cum aveam la dispozitie 4 galbenusuri singuratice si triste, m-am gandit sa le ofer o soarta mai buna si sa le transform intr-un
lemon curd numai bun de umplut rulada. Plus ca, e lucru bine stiut,
lamaie + zmeura = ceva bun :D
Asa ca din
galbenusurile ramase +
150g zahar +
70g unt (taiat cubulete)
+
coaja si
sucul de la
2 lamai, am facut rapid un lemon curd care sa se infrateasca cu bezeaua.
Intai am batut bine galbenusurile cu zaharul si apoi am transferat toate ingredientele intr-o craticioara, la foc mic. Am amestecat (cu multa, multa rabdare) pana ce amestecul a inceput sa se ingroase si sa faca bulbuci pe margine si am stins focul (moment in care crema ar trebui sa aiba consistenta unei
smantani groase ;)
Ideea de baza a acestei rulade e ca trebuie sa aveti grija atunci cand o asamblati ca si bezeaua si lemon-curdul sa se fi racit bine. Daca le "impreunati" atunci cand sunt calde, totul o sa se inmoaie si o sa rezulte a big (but very yummy) mess ;)
So, cand si bezeaua si crema s-au racorit bine, am intins lemon-curd-ul intr-un strat uniform peste bezea, lasand la una din laturile scurte cam 4 cm liberi. Am presarat deasupra zmeura si am rulat toata afacerea inspre latura scurta cu cei 4 cm liberi.
And that was that!
Ultimul sfat: grabiti-va si mancati-o repede, pana nu se inmoaie bezeaua! ...Desi, daca semanati cat de putin cu noi, sa o dati gata una-doua! E irezistibila!
Cu atat mai bine, avem motiv sa mai facem una :D Next on my list - cu afine ;)