Porc Crocant + Salata de Fasole Verde

Nu-i vorba ca nu mai putem de cald! Nici ca in weelendul asta am mancat mai ceva ca la balamuc, de mi-e frica ca pana plecam in concediu nu o sa mai incapa nici o haina! Vorba era ca am cumparat din piata o frumusete de fasole verde, frageda si subtirica-ca-trasa-prin-inel si azi i-am venit de hac cu mare succes si pofta!



Treaba s-a intamplat in felul urmator:

Porcul, sarat si piperat bine (pentru 2 persoane flamande - cam 500g de fleica taiata fasii ;) l-am rumenit bine  intr-o tigaie, la foc mediu. Cand a atins nivelul perfect de rumeneala, am stins focul si am stors peste el o putin suc de portocale si l-am stropit cu cateva picaturi de sos de soia .


Salata de fasole =  500g fasole verde curatata si clocotita timp de 4-5 minute (depinde cat de subtire/tanara e - cu cat mai anorexica, cu atat mai bine :D) si un dressing rapid, dar cu super-schepsis: 3 linguri de ulei de masline +1 ceapa rosie feliata subtire + sucul si coaja de la o portocala + 2 linguri de otet balsamic + sare & piper proaspat macinat.


Am amestecat salata cu dressingul intr-un bol mare, am presatat deasupra 2 linguri de fulgi de migdale si gata! N-a mai ramas decat sa asez salata pe farfurie cu niste porc deasupra si inca putina coaja de portocala on top of that & there you have it!

Ne-am porcit cu mare pofta si fara nici o remuscare, ca tare era bun totul! 

Etichete: , ,