E drept - am cam tras chiulul de pe blog zilele astea, insa sa nu credeti ca am stat degeaba! Am sa va povestesc despre o multime de bunatati, dar o sa incep cu these cute, perfect little things, de care am fost asa de mandra, ca nu-mi mai incapeam in piele.
De cum am ochit in piata fragi si mure, am avut o viziune (asa ca in desene, intr-un norisor deasupra capului) - cu mini-tarte unplute cu orange-curd si acoperite din belsug cu fructe *drool*. Si exact asta am si facut:
- Pentru aluat, am mers pe mana lui Lebovitz, si nu mi-a parut rau. Asta trebuie sa fie cea mai simpla reteta pentru aluat de tarta ever si rezultatul este ireprosabil.
Iti trebuie
90 g unt nesarat, taiat cubulete +
1 lingura ulei +
3 linguri apa +
1 lingurita zahar si un praf de
sare. Amesteca ingredientele intr-o tigaie si pune totul pe aragaz, la foc mic, pana ce untul s-a topit si incepe sa faca bulbuci pe margine.
Tot ce iti mai ramane de facut e sa torni untul fierbine intr-un bol incapator, peste
160g faina (1 cup), sa omogenizezi toata treaba cu o furculita si sa pui aluatul la frigider, sa se racoreasca bine (macar jumatate de ora ;).
In 5 minute e gata - nu o sa mai folosesc nicio alta reteta de aluat de tarta de acum incolo - asta e perfecta!
- In timp ce aluatul se odihneste la rece, pune de un orange curd rapid. Domnul Lebovitz zice asa:
Amesteca
coaja rasa si sucul de la 2 portocale cu
sucul de la 1 lamaie (cam 125ml de suc), cu
100g (1/2 cup) de zahar si cu
80g (6 linguri) de unt. Pune amestecul la foc mic, si in timpul asta, bate
2 oua cu
2 galbenusuri.
Cand untul s-a topit, adauga putin din acest amestec peste oua si amesteca bine - astfel incalzesti putin ouale. Mai departe, toarna ouale incalzite peste mixtura din tigaie, da focul mic-mic si amesteca vigilent pana ce crema incepe sa se ingroase si capata consistenta unei smantani mai subtiri (va dura cam 15 minute, dar nu te da batut si nu trage chiulul de la amestecat - doar nu vrei sa faci omleta in loc de crema fina si delicioasa ;).
(Daca vrei sa fie super-fina crema, odata ajuns aici, poti sa o treci prin sita - mie, una, imi place sa simt coaja de portocala, asa ca am sarit peste pasul asta :)
Intoarce-te la aluat si aseaza-l cu degetele in forme de mini-tarte (sau intr-o forma de tarta mare) unse cu unt, inteapa-l cu o furculita si coace-l la 180 grade timp de 10-15 minute, pana e auriu.
- Lasa aluatul sa se raceasca putin si apoi umple generos fiecare tarta cu orange curd si aseaza deasupra fructe din belsug. Voila:
Sunt ceva de vis - aluatul e fraged, crema acrisoara si racoroasa, fructele delicioase... de abia m-am putut abtine cat sa le trag in poze :p
Cuteness overdose: