La Bonne Bouche - Culmea Nesimtirii

In seara asta, Alex a vrut sa-mi faca o surpriza si sa ma scoata la restaurant. A facut rezervare ieri la Bonne Bouche - 2 persoane la ora 7.

Asa ca in seara asta mi-am pus rochia cea noua si frumoasa pe mine, si am pornit spre centrul vechi. Ajungem in fata restaurantului: terasa cu vreo 8 mese, din care doar 3 ocupate, iar la intrare 3 chelneri care au fost extrem de eficienti in a ne ignora. Dupa cateva minute de asteptat in zadar, Alex se duce la unul din ei si ii spune ca avem o rezervare pentru 2 persoane, la ora 7.

Chelnerul raspunde, pe un ton grav, ca "pentru noi, are o masa inauntru". Deduc din asta ca nu aratam suficient de prezentabili ca sa ne permita sa stam la terasa (goala), dar zic sa trec peste, si il urmam pe jun inauntru. Aici - o masa ocupata, in rest - gol. Chenerul se indreapta tacticos spre cea mai proasta masa din restaurant - fix in mijloc, cat sa se impiedice toti de tine, o masa meschina cu latura de max 50 cm, perfecta parca pentru un copil pedepsit, in loc sa-l pui sa stea pe coji de nuci, la colt. Repet, restaurantul GOL, si noi aveam, totusi, rezervare.

 (sursa: http://www.wall-street.ro/)

Raman in picioare cateva minute langa masa cea meschina, uitandu-ma la toate mesele goale din jur. O chelnerita din apropiere se uita la noi cu un amestec de dispret si indiferenta. o intreb daca nu putem, totusi, sa stam la alta masa. Raspunsul "Nu - toate sunt rezervate!" Nu stiu pentru cine sunt rezervate  sau ce au in plus celelalte rezervari, fata de a noastra ?!

Nu imi dau seama de ce multi patroni romani nu pot sa inteleaga un adevar simplu: e ok sa ai un restaurant cu preturi mari, insa trebuie sa indeplinesti 2 conditii esentiale:

-mancarea sa fie extrem de buna
-serviciul sa fie ireprosabil

De ce si-ar cheltui cineva banii ca sa fie umilit de un chelner fara maniere? Am plecat - mi-ar fi scarba sa ajut sa prospere un asemenea stabiliment. Oricum, ce farmec mai poate avea mancarea, oricat de buna, dupa ce ai fost facut sa te simti ca un * ?

Etichete: