Plimbandu-ma acum vreo 2 zile din blog in blog, in cautare de inspiratie, am dat peste cheesecake-ul asta sarat pe
101 Cookbooks (excelent blogul, btw). Cum dovleceii si mararul fac casa asa de buna impreuna, iar branza de capra e unul din my all-time favourite things, n-am stat deloc pe ganduri si m-am pus pe treaba :)
...Desi "treaba" e mult spus - se face asa de repede si usor, incat sunt sigura ca si cel mai certat cu bucataria dintre oameni l-ar executa cu succes!
Iti trebuie:
-2 dovlecei nedecojiti (in coaja sunt toate fibrele - de ce sa renunti la ele?), spalati si rasi pe razatoarea mare
-300g branza de vaci
-o mana generoasa de
parmezan ras
-partea alba de la
4-5 cepe verzi, tocate marunt
-3 catei de usturoi, pisati
-1 legatura micuta de
marar, tocat
-coaja de la o lamaie
-4 oua, batute usor
-1 baton de
branza de capra (din aia french, cu mijlocul moale si cremos si mucegai alb pe dinafara ;)
Intai si-ntai, dovedeste cat esti de fortzos si stoarce violent dovleceii - daca nu scapi de lichidul pe care o contin cheesecake-ul va iesi apos. Apoi transfera-i intr-un bol mare, impreuna cu toate celelalte ingrediente, in afara de branza de capra. Amesteca totul, potriveste de sare si piper si toarna compozitia in tava de tort unsa cu unt.
Coace toata treaba la 180 grade timp de 40-50 de minute. Cu 15 minute inainte sa fie gata, scoate tava din cuptor si aseaza deasupra felii de branza de capra.
Baga tava inapoi cuptor si mai lasa-l 15-20 de minute, pana ce branza de capra e topita si centrul cheesecake-ului abia mai tremura cand il scuturi usor.
Cu o salata simpla langa, e cina perfecta pentru o seara de vara!