De cand am asteptat sa vina vara si sa fie pietele pline de legume (si fructe) proaspete! Deja a trecut o luna de cand n-am mai pus piciorul intr-un supermarket, si nu mi-e dor deloc :D
Anyway - nu-i moment mai bun ca asta pentru un buonissimo minestrone:
Inati si-ntai, ca sa incep cu dreptul treaba, am calit in 2 linguri de ulei de masline, 4 felii de slaninuta afumata taiata marunt - trust me, it makes all the difference! Peste, am pus 3 catei de usturoi, 3 tulpini de telina si o ceapa - toate maruntite bine. Le-am lasat sa se perpeleasca 10 minute la foc mic si apoi am umplut oala cu supa de pui/apa + 2 cubulete de pui (3L).
Am confectionat (primul meu)
bouquet garni - adica cateva firisoare de
cimbru,
salvie,
rozmarin,
patrunjel si
busuioc, toate legate laolalta. L-am aruncat in supa, sa-si inece toate aromele in ea.
Tot acum am adaugat si o conopida separata-n buchetele mici, mici.
Cand supa mea bolborosea deja de vreo 20 de minute, am pus restul legumelor: o mana de
mazare noua,
2 dovlecei colorati, cateva
rosii cherry decojite si cateva
spaghete (vreo 25 if you want to count :p) rupte in bucatele mici. Dupa inca 7-8 minute, am stins focul si am adaugat si o mana mare de
spanac tocat.
Am servit-o fierbinte, cu parmezan ras deasupra si m-am reindragostit de ea! Desi zici ca-i doar o supa de legume, e plina de arome si absolut delicioasa.
Just lovely!