Initial am intrat in bucatarie hotarata sa fac o portie zdravana de
AOP. Dar, spre rusinea mea, am descoperit ca patrunjelul era cam lipsa si in camara am gasit doar vreo 3 catei de usturoi, total insuficienti pentru niste AOP ca la carte.
Asa ca am schimbat tactica si am incropit repede alta reteta, in care a sfarsit si legatura de sparanghel proaspat pe care am gasit-o in piata, niste rosii in prag de expirare, cativa creveti + niste frunzulite de busuioc jumulite din ghiveci.
Se fac ultra-repede si usor si sunt numai bune de impartit cu prietenii:
Caleste in 3 linguri de ulei de masline
3 catei de usturoi 1 minut, apoi adauga
sparanghelul spalat (dupa ce-i rupi partea fibroasa - indoaie-l, se va rupe singur unde trebuie). Lasa sparanghelul si usturoiul sa se distreze cateva minute impreuna in tigaie si apoi arunca peste o
mana de creveti.
Dupa inca 3-4 minute la foc iute, toarna peste
2-3 rosii tocate si mai lasa totul sa bolboroseasca 5 minute. La sfarsit, agauga in tigaie si
pastele fierte al dente + cateva frunzulite de
busuioc rupte. Mie imi place sa mai las pastele+sosul pe foc cateva minute, ca pastele sa absoarba all the goodness si sa devina extra-aromate.
Cu niste parmezan deasupra, sunt perfecte!