Biscuiti Anzac

De unde? Pai, tot din Noua Zeelanda. Vedeti bine, am venit cu tolba plina de retete de-acolo :p
Biscutii astia mi-au placut extrem de mult. Pe langa ca sunt extra-super-yumm, mi se par si extrem de sanatosi, nu prea dulci si PLINI de fibre, perfecti pe post de mic-dejun intr-o dimineata grabita!


Initial au fost inventati pe post de "pesmeti" care sa fie trimisi soldatilor neo-zeelandezi plecati la razboi, asa ca ideea era sa reziste mult timp si sa fie extrem de satiosi.


De facut, se fac extrem de usor:

Ingrediente:
The making of:

Incingeti cuptorul la 160 grade si acoperiti o tava cu hartie pergament.Tocati marunt nucile si amestecati-le cu faina, ghimbirul, fulgii, zaharul si nuca de cocos.
Amestecati apa clocotita cu siropul de artar si cu bicarbonatul (ideea e ca la punctul asta sa se produca some kind of a chemical reaction, si apara o spuma la suprafata lichidului). In momentul asta, adaugati si untul peste apa inspumata, turnati tot amestecul peste ingredientele uscate si amestecati. O sa rezulte un amestec cam nelegat, care nu seamana deloc a aluat, dar nu va speriati, asta-i si ideea.
Formati niste guguloaie rotunde, cat de egale puteti, si asezati-le in tava, la 3-4 cm unul de altul, pentru ca se mai pleostesc la copt. Aplatizati-le putin cu degetele sicoaceti-le timp de 13-14 minute. N-o sa para prea facuti, dar aveti incredere, pe masura ce se racesc o sa devina perfecti. 

Sunt chewy si crocanti si extrem de buni! 


Etichete: , , ,