De unde? Pai, tot din Noua Zeelanda. Vedeti bine, am venit cu tolba plina de retete de-acolo :p
Biscutii astia mi-au placut extrem de mult. Pe langa ca sunt extra-super-yumm, mi se par si extrem de sanatosi, nu prea dulci si PLINI de fibre, perfecti pe post de mic-dejun intr-o dimineata grabita!
Initial au fost inventati pe post de "pesmeti" care sa fie trimisi soldatilor neo-zeelandezi plecati la razboi, asa ca ideea era sa reziste mult timp si sa fie extrem de satiosi.
De facut, se fac extrem de usor:
Ingrediente:
- 75g (1/2 cup) nuci
- 115g (3/4 cup) faina
- 1 lingurita ghimbir macinat
- 165g (1+ 1/2 cup) fulgi de ovaz
- 165g (3/4 cup) zahar
- 45g (1/2 cup) nuca de cocos
- 2 linguri de apa clocotita
- 1 lingura sirop de artar
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 125g unt topit
The making of:
Incingeti cuptorul la 160 grade si acoperiti o tava cu hartie pergament.Tocati marunt nucile si amestecati-le cu faina, ghimbirul, fulgii, zaharul si nuca de cocos.
Amestecati apa clocotita cu siropul de artar si cu bicarbonatul (ideea e ca la punctul asta sa se produca some kind of a chemical reaction, si apara o spuma la suprafata lichidului). In momentul asta, adaugati si untul peste apa inspumata, turnati tot amestecul peste ingredientele uscate si amestecati. O sa rezulte un amestec cam nelegat, care nu seamana deloc a aluat, dar nu va speriati, asta-i si ideea.
Formati niste guguloaie rotunde, cat de egale puteti, si asezati-le in tava, la 3-4 cm unul de altul, pentru ca se mai pleostesc la copt. Aplatizati-le putin cu degetele sicoaceti-le timp de 13-14 minute. N-o sa para prea facuti, dar aveti incredere, pe masura ce se racesc o sa devina perfecti.
Sunt chewy si crocanti si extrem de buni!