Primul spanac de anul asta a sfarsit in aceasta tarta "florentina". M-am inspirat dintr-o reteta din Good Food de acum cateva luni si am preluat si titlul de acolo: ) (In principiu "florentin" inseamna ca e ceva cu spanac si oua - deci ceva buuun de tot :D) Pe cat de simplu a fost de facut, pe atat de mult m-a impresionat rezultatul - a fost execlenta!
Nu trebuie decat sa calesti 2-3 minute in
2 linguri de ulei de masline,
2 fire de usturoi verde, si apoi sa adaugi vreo
400g spanac spalat fara mila si maruntit bine. Pentru ca spanacul e asa prieten bun cu nucsoara, rade si un
pic de nucsoara peste si presara niste
sare si
piper. 5 minute sunt suficiente cat sa se patrunda spanacul nostru, asa ca poti sa stingi focul si sa amesteci spanacul cu
200g urda sau
ricotta.
Unge o tava cu putin ulei, acoper-o cu hartie pergament si aseaza in ea o foaie de aluat foietaj (cumparat, pentru puturosii ca mine). Bag-o in cuptorul incins, la foc mediu (180grade) timp de 10 minute.
Apoi intinde deasupra spanacul si formeaza cu ajutorul unei linguri 4 "depresiuni" in care spargi
4 oua. Mai presara un pic de sare si piper deasupra si inapoi la cuptor cu ea, pentru inca 7-10 minute (in functie de cat de moi/tari iti plac ouale).
Asta-i tot - nu-i mare filozofie, dar zau ca e tare, tare buna!
Cat despre partea cu anuntul - incepand de luna asta, o sa ma gasiti si in Good Food, unde o sa va povestesc despre cum putem avea un regim de viata cat mai sanatos, o sa va dau sugestii de healthy-living si multe altele :D Astept feed-back-ul vostru!
Sa aveti o saptamana minunata!