In primul rand ce e socca? Well, e un fel de clatita mai groasa, facuta din faina de naut, care se mananca in Nisa si imprejurimile ei. De obicei e coapta in cuptor de lemne, apoi presarata generos cu piper proaspat macinat, si mancata fierbinte, la coltul strazii :D
E delicioasa! - eu cand am fost in Nisa numai asta as fi mancat... asta si Pissaladiere si flori de dovlecel pane.. si alte chestii, dar sa nu deviem de la subiect :p
Eu am facut o varianta un pic modificata - le-am rumenit in tigaie, ca pe clatite (nu in cuptor), le-am umplut si apoi le-am bagat cateva minute in cuptor.
Nu au iesit ca la mama lor acasa - nici nu cred ca ar fi posibil asta - dar au fost really yummy si pline de savoarea aia mediteraneana - mi-au adus aminte de vara si de concediu.
Ingrediente pentru socca:
200g faina de naut,
2 lingura ulei de masline, cateva firicele de
rozmarin proaspat tocate marunt, 1/2 de
chimen macinat,
sare si
piper proaspat macinat si
apa - cam 450ml (trebuie sa aiba o consistenta un pic mai subtire decat a aluatului de clatite)
Amestecati ingredientele si lasati aluatul sa se odihneasca 1 ora (2 ore ar fi si mai bine daca nu va grabiti nicaieri). Acum, pentru o socca ca la carte, faceti ca
aici :p
Eu am ales calea mai rapida si le-am facut in tigaie, ca pe clatite (dar mai groase ca o clatita ;))
Le-am umplut cu frunze de
rucola si
radicchio, rumenite 1-2 minute in tigaie impreuna cu
1 lingura de ulei de masline si
1 catel de usturoi tocat marunt.
Am presarat deasupra
masline si cateva felii de
branza de capra...
...le-am impaturit in sferturi si le-am bagat in cuptor 5 minute.
Le-am mancat cu o salata de rosii, pe nerasuflate!
* Nota: gasiti faina de naut la magazine gen Plafar ;)