Salata de Cous-Cous + Branza Halloumi la Gratar

Cina de ieri (gata in 15 minute):


Salata de cous cous e dead-easy to make:
Ppuneti intr-o craticioara 200ml de apa + 2 linguri de ulei de masline + un praf de sare. Clocotiti 1 minut. Puneti intr-un bol cous-cous-ul (cam 100g pentru 2 persoane lihnite de foame), si turnati apa fierbinte peste, cat sa acopere cous-cous-ul cu 2 degete. Acoperiti bolul. Dupa 5 minute cous cousul se umfla frumusel si nu mai trebuie decat sa asezonati cu sare & piper si sa  il amestecati cu restul ingredientelor -


- in cazul nostru - 5 rosii uscate la soare + 1/2 castravete + 1 ardei iute mic + 2 cm de praz tocat marunt (in loc de ceapa rosie :p) +1/2 legatura de patrunjel + o mana de seminte de pin rumenite cateva secunde intr-o tigaie. Stoarceti 1/2 lamaie peste si potriviti de sare si piper.


Eu am servit-o ca garnitura, langa niste branza halloumi rumenita cateva minute pe gratar, dar puteti foarte bine sa o transformati in fel pricipal, eventual cu niste feta sfaramata peste - delish, I tell you!

The final touch a fost sosul: iaurt grecesc (adicatelea mai gras) + 2 catei de usturoi zdrobiti + patrunjel la greu + 1 lingura ulei de masline, sare si piper.

Etichete: , , , , , ,