Top 5 Experiente Culinare in Africa de Sud

Am tot vrut sa va povestesc despre Africa de Sud, dar pana acum nu am apucat. However, din cauza ca in seara asta I'm in the process of making Bobotie (despre care o sa va povestesc pe larg maine...) , m-am gandit ca ar ar fi bine sa put things into perspective, first.


In primul si in primul rand, desi Africa de Sud este o tara absolut fabuloasa, cu peisaje de vis, cu animale de toate felurile running wild, cu oameni prietenosi si primitori, pe mine cel si cel mai tare m-a impresionat mancarea (d'oh - fooooood).
Cand ne-am intors prietenii ne tot intrebau "Si ce-ati mancat acolo? Lucruri ciudate?". Dar nu, sa stiti ca Africa de Sud m-a dat pe spate in primul rand prin numarul neasteptat de mare de fancy restaurants (I mean really fancy, gourmet-y, Michelin starred restaurants). Felul in care oamenii aia experimenteaza cu mancarea - Oh My God!!!


E greu sa fac un Top 5, dar voi incerca:

5. Cina la Ocean Basket - un lant de restaurante specializate pe seafood... si cum eu sunt a bit of a seafood freak, logic ca mi-a placut la nebunie! Si doamne, serveau fructele de mare cu un sos pe baza de unt absolut divin! As vrea sa stiu reteta pentru sosul ala....



4. Picnic la Warick Estate: exista o zona in Africa de Sud numita "The Winelands". Numele e destul de explicit - un loc unde la fiecare pas dai peste o podgorie. Unde oamenii se duc doar sa manance si sa deguste vin... si ce vinuri... Om, my!



3. Pranzul la Two Oceans Restaurant: restaurantul asta e exact la Capul Bunei Sperante, unde in dreapta ai Oceanul Indian, in stanga Oceanul Atlantic. Also - great food. Aici am incercat prima data Bobotie-ul mai sus mentionat. E un fel de curry acoperit cu un sos pe baza de ou - minunat!



2. Cina la La Colombe - restaurant care in 2009 a fost pe locul 12 in Top 50 de restaurante din lume, si care are 3 stele Michelin. It doesn't get any fancier than this. Am incercat un meniu de degustare de 7 feluri (da, 7!), fiecare cu vinul lui. Foie gras, trufe, homar - dar cea mai tare chestie a fost Veal Sweetbreads (in romana nu stiu cum se zice) care este ceva absolut divin. Din ce explicatii am citit eu cand ne-am intors, se pare ca e timusul vitelului - suna dubios, dar, jur, trebuie sa incercati asta odata!
(scuze pt calitatea deosebita a pozelor dar era asa de fancy ca mi-a fost rusine sa fac poze cu blitz-ul :p)



1. Cina la Savoy Cabbage. Aici am aflat raspunsul la intrebarea "Daca maine ai fi condamnat la moarte, ce ai vrea sa mananci la ultima masa?" Well - tartar-ul lor cu trufe si ou de prepelita, fara indoiala! Cel mai bun lucru pe care l-am mancat vreodata! Fara indoiala!


Etichete: ,