Pui Tikka Masala

Asa cum va spuneam ieri, cina de aseara a fost Pui Tikka Masala.


Tot ieri am aflat un lucru foarte amuzant - intr-un studiu care a analizat vreo 50 de variante ale retetei de Chicken Tikka Masala, singurul element comun a fost puiul :)) ...Adica exista muuuulte multe variante pentru bunatatea asta. Also, desi eu nu aveam dubii ca reteta e indiana, se pare ca indienii si englezii isi disputa originea retetei, iar dupa un sondaj din Anglia, Puiul Tikka Masala a fost declarat adevaratul fel national al Marii Britanii! Cine ar fi zis?!

Anyway, sa va povestesc despre varianta mea:
Intai si intai, am marinat puiul.


Am incalzit in 2 linguri de ulei 1 lingurita de boabe de mustar. Cand boabele au inceput sa sara, am adaugat in tigaie 3 catei de usturoi rasi pe razatoarea mica, 1 lingurita de ghimbir ras si condimentele: 2 lingurite de garam masala, 1/2 lingurita de chimen macinat si 1/2 lingurita de coriandru macinat si 1/2 lingurita de boia iute...(si niste ardei iute tocat, pentru rebelii dintre voi care vreti sa va ia gura foc... asa ca mine :)


Le-am lasat 2-3 minute pe foc, cat sa se intrepatrunda aromele. Jumatate din amestecul asta l-am pus deoparte. Cealalta jumatate am pus-o peste pieptul de pui taiat cubulete, impreuna cu 4 linguri de iaurt.



Am lasat puiul la marinat cam 3 ore, ar fi mers si mai mult, dar foamea era deja prea mare.

So, dupa 3 ore de intense drooling, am calit intr-o lingura de unt o ceapa mare, taiata feliute. Dupa 10 minute, am adaugat cealalta jumatate din amestecul de condimente (ala pe care l-am pregatit pentru marintaul puiului, remember?), 4 linguri de pasta de tomate si 200 ml de apa. Am lasat sa bolboroseasca la foc mic, si intre timp, am rumenit bucatelele de pui marinat intr-o alta tigaie. Apoi am pus puiul peste sos + 2 linguri de smantana dulce (din aia pentru frisca) o lingurita de zahar si inca o lingurita de garam masala. Nu pot sa va explic cum mirosea in bucatarie in momentul asta. Eram moarta de pofta :D


Dupa inca 10 minute, sosul scazuse si avea consistenta perfecta, cremos si delicat ;) L-am servit cu orez, and boy, was it good!


Etichete: , ,