Mi-e dor de Londra! E asa o atmosfera grozava acolo, inainte de Craciun, cu toate luminitele si decoratiunile si magazinele pline de minunatii! Asa ca, din categoria "London calling" am facut acum cateva seri niste Fish & Chips. Acum, logic ca nu au cum sa fie la fel de buni ca atunci cand ii mananci intr-un pub aglomerat si zgomotos...
...dar in lipsa originalului, sa stiti ca au fost pretty awesome :D
Sa va prezint personajele:
- Za Fish (aka Pestele) - 4 fileuri de peste alb (cod, merluciu, ce va place) + un aluat facut din 100ml bere si 100ml de faina + sare si piper (trebuie sa aiba consistenta unei smantani). Dati pestele prin maclavaisul asta, si prajiti-l in ulei incins, pana devine auriu si crocant
- Za Chips (aka cartofii prajiti) - aici nu mai e nevoie de explicatii
- Za Mushy Peas (aka piure de mazare) - personajul nerostit, dar foarte important ;) Fierbeti timp de 10 minute 400g mazare congelata (eu o pun direct din congelator in oala). Apoi mixati-o impreuna cu 75g unt, sare, piper si cateva frunzulite de menta. Adaugati 3-4 picaturi de zeama de lamaie si gata!
E foarte simplu de facut ... dar (mare DAR) ca sa fie absolut delicios, trebuie neaparat sa serviti fish & chips pe un ziar, alaturi de un pahar de bere. Daca faceti asa, va fi perfect!
Cheers, mates!