Magret de canard cu miere cu mirodenii

Se pare ca crestem si ne facem mari (blogul that is :p), asa ca acum avem si colaboratori : Alexandra & Mihai, prietenii mei la fel de gurmanzi ca si mine (daca nu chiar si mai si) mi-au trimis reteta lor pentru "Magret de Canard". Mi l-au laudat atata ca acum cateva zile mi-am luat si eu (de la Metro), si in weekend o sa va arat si varianta mea. Dar pana atunci, uitati ce frumusete magret-iana au gatit ei (Ii citez ;) ):


Pentru inceput, "magret de canard" este pieptul unei rate ingrasate pentru foie gras. De gasit, se gaseste la supermarket-urile mai mari... cu putin noroc. Gustul nu pot sa il explic.. se apropie de vita, dar vita d’aia buna. E divin... I love it, and you'll probably love it too! Give it a try!


Ingrediente (pentru 2 persoane):

Ok.. la treaba. Totul dureaza destul de putin, mai ales ca magret de canard se mananca mai "rare" - nu foarte bine facut.
 
Toate mirodeniile (scortisoara, chimen, coriandru, piper) se amesteca intr-un mojar.

 
Mierea: am folosit miere de lamai, pentru ca era pe stoc.. dar reteta originala spunea de salcam. Asadar, mierea se incalzeste intr-o tigaie pana se caramelizeaza putin (2-3 min). Nu va speriati daca se comporta ciudat, i.e. se transforma intr-un fel de spuma. Se adauga otetul si amesteca. Se adauga mirodeniile si din nou se amesteca. Se lasa la foc mic 5min.
 
Pieptul de rata se « cadrileaza » cu cutitul pe partea grasa astfel incat sa nu strapungi intreg stratul de grasime. Aparent, expunerea carnii ar face ca aceasta sa se intareasca mai usor. Nu vrem asta. Se freaca cu sare.

Pieptul se aseaza cu partea cu grasime in jos, intr-o oala de fonta. Amestecul de miere si mirodenii se varsa deasupra. Aici things get trickier.. compozitia de miere se intareste la scurt timp dupa ce o luam de pe foc  
-> am uns cat am putut de repede si neelegant carnea...Dar intr-un fel e mai bine pentru ca astfel nu se scurgea pe langa - effieciency - we has it :p

Urmeaza 10minute la cuptor, apoi 5minute pe partea cealalta si to makie it prettier -1 minut pe grill pentru caramelizarea suprafetei.
 
Et voilà..

...yumminess on a plate - french yumminess, that is!

Etichete: , ,