Adica extra-mega-repede! Cum altfel sa fie gata cand cineva ajunge acasa la 10 seara (tztz - corporatiile astea), cu foamea in gat? Ca printr-o minune aveam toate ingredientele necesare - asa ca it was Go-Time!
Baba Ganoush my way:
2 vinete coapte, curatate si racite se mixeaza impreuna cu
3 linguri de pasta Tahini,
2 catei de usturoi,
sucul de 1/2 lamaie,
2-3 linguri de ulei de masline, un praf de
chimion si unul de
sumac +
sare&piper.
Apoi se amesteca cu cateva firicele de
patrunjel tocate si cu boabele de la jumatate de
rodie.
Hummus - my love
1 conserva de naut +
3 catei de usturoi,
3 linguri ulei de masline,
2 linguri de Tahini, sucul de la cealalta jumatate de
lamaie,
chimion, un praf de
paprika,
sare&piper => sufera acelasi tratament mixer-icesc ca si vinetele. Il punem frumos intr-un bol si presaram deasupra muguri de pin rumeniti cateva secunde intr-o tigaie, si inca o lingurita de ulei de masline.
Iaurt cu castraveti, usturoi si marar - aici nu mai e nevoie de nici o explicatie nu? :p
Cateva lipii incalzite un pic la cuptor...
... si gata - dinner is served! in the flashiest of
flashes!
* Nota: pasta Tahini o gasiti in supermarketuri mai mari, la sectionea de exotisme - un borcam de 500g e in jur de 15 RON dar o sa va tine mult timp de acum incolo, asa ca e o investitie buna :)