Clatite americane

Clatitele - un desert destul de neinspirat nu? Asa ziceti acum...but wait! Au si avantaje:
1. se fac imediat - yummy sugary stuff on the go
2. probabil si cel mai neexperimentat "bucatar" se poate descurca cu ele
3. sunt yummy - did I already mention that? :p
4. exista atatea posibilitati - crepes, blini rusesti, socca, si - experimentul meu de azi - american pancakes.
5. sunt delicioase... hmm.. am impresia ca ma repet.. (scuzati-ma - I'm on a sugar high at the moment)


Asa, cum spuneam - clatite americane. Nu am mai facut pana acum, dar arata asa fluffy si apetisante in poze, incat m-am hotarat sa incerc. Also, mi-am luat acum vreo saptamana de la DK (din Real) sirop de artar si am zic ca trebuie neaparat sa botez clatitele cu el.

Asa, deci - making light and fluffy yuminess: 300g faina, 1 pliculet de praf de copt, 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu, 3 linguri de zahar, un praf de sare, 200ml lapte, 2 oua, o sticluta de esenta de vanilie, 50g unt topit + sirop de artar/dulceturi/other sweet stuff de pus pe deasupra :D

E foarte simplu, sa stiti (data viitoare il pun pe Alex sa le faca - am incredere ca se descurca ;) ). Amestecati ingredientele uscate (faina, praful de copt, sarea, zaharul) intr-un bol. Separat, bateti ouale, adaugati vanilia, si laptele.

Amestecati ouale&laptele cu faina&co - nu trebuie sa amestecati prea vartos, ci doar pana se omogenizeaza (nu le bateti cu mixerul). Apoi turnati in compozitie si untul topit. Trebuie sa aiba consistenta unei smantani mai groase.

Asa... Intr-o tigaie mai mare, picurati un pic de ulei (un pic, pic!). Turnati cam 1/2 de polonic, sau chiar mai putin din compozitie in tigaie, cat sa obtineti niste discuri cu diamentru de 10-12cm (trebuie neaparat sa aveti ruleta la voi la etapa asta :p). Dupa 30-40 de secunde o sa inceapa sa apara niste bule la suprafata lor...


...asa ca intoarceti-le cu o spatula pe partea cealalta.

Se fac extra-ultra-repede. Asigurati-va ca aveti la indemana dulceata/siropul - o sa vreti sa le devorati fierbinti. Credeti-ma. Enjoy!


Etichete: , ,