Stiti de ce mi se facuse dor aseara? De ceva cu spanac :D Voua nu va era dor sa mai fac ceva cu spanac? Poate ar trebui sa imi cer scuze ca va bombardez cu spanac... e drept ca am o obsesie aproape patologica pentru foods containing spinach... dar, imi place, ce sa-i fac? Spanac = GOOOD! Say it with me! ... Are you saying it?
Here it goes (din nou de inspiratie Jamie Oliver-iana; )
Intr-o tigaie/cratita/ce aveti la indemana caliti un
catel de usturoi si cateva frunzulite de
busuioc. Apoi adaugati (eventual fara sa stropiti tot aragazul, cum am facut eu) o
conserva de rosii, o
lingurita de zahar,
una de otet balsamic,
sare si piper. Lasati sa scada si sa devina yummy.
In tigaia nr 2, cailiti inca
2 catei de usturoi, adaugati
300g spanac ingtetat,
nucsoara,
sare si piper. Dupa 10 minute, luati de pe foc, adaugati
400g ricotta/branza de vaci, si o mana buna de
parmezan.
In tigaia nr. 3 faceti un sos alb: topiti
50g de unt, adaugati
2 linguri de faina, amestecati vartos, apoi adaugati incetisor
200ml lapte. Lasati sa se ingroase (cam 10 minute la foc mic), apoi luati de pe foc, adaugati
100ml smantana si inca o mana de
parmezan ras.
Nu - asta nu e mancare de regim <Mwahaha> but it's darn delicious!
Acum asamblarea: intr-o tava (nu prea mare), turnati sosul de rosii.
Turnati umplutura de spanac intr-o punga, taiati-i un colt, si umpleti cannelloni cu ea. Like this:
Incet dar sigur, o sa reusiti! Nici eu nu am mai facut asta pana acum - dar a mers, si cu uimitor de putine incidente.
Asezati cannelloni in tava, unul langa altul, all tight and snuggly:
Turnati sosul alb deasupra, si bagati la cuptor pentru 20 de minute.
Apoi scoateti tava, rupeti deasupra un bulgare de mozzarella + inca niste parmezan ras si mai bagati-o la cuptor pentru inca 5 minute. Asta a fost! Voila!
Gata! Aromat si suculent si delicios. Si desi poate parea complicat, nu dureaza mai mult de 30 de minute pregatirea. Dar la sfarsit, merita ;)
PS: stiti ce am facut azi? Mi-am cumparat 1kg de spanac verde din piata <hihihi>