Yummy Caramel Apple Cake

Aveam niste mere prin camara, si m-am gandit sa fac o prajitura cu ele aseara. De obicei nu prea fac prajituri (salty, spicy stuff is more my thing), dar hubby loves them, asa ca m-am conformat. Oricum asta e probabil una din cele mai simple prajituri ever (mi-a luat cam 30 de minute pana am bagat-o la cuptor, desi e drept ca am avut un ajutor pretios din partea Lianei  >:D<)

Am folosit vreo 6 mere potrivite ca marime, pe care le-am curatat de coaja, le-am taiat in cuburi cu latura de 1-2 cm, si le-am rumenit intr-o tigaie cu niste unt si zahar - cam 5 linguri (eu am folosit si zahar brun si alb).


Dupa ce merele s-au patruns - cam 10 min, am adaugat si vreo 2 maini de nuci tocate, si le-am mai lasat cateva minute pe foc.

Separat, intr-o craticioara am pus jumatate de cana de zahar, 3 linguri de smantana si cam 50g de unt. Le-am lasat la foc mic, amestecand in continuu, pana s-au topit si au dat cateva clocote... and voila - the caramel sauce!


Si in sfarsit, part 3: intr-un bol incapator am amestecat 100g de unt, cu 100g de zahar, 2 oua si 100g de faina, un varf de lingurita de praf de copt, am adaugat si cateva picaturi de esenta de rom, si am amestecat pana s-au omogenizat bine.
Asa, acum asamblarea:
Ungem o tava cu unt, punem merele si nucile, le acoperim cu jumate din sosul caramel, si pe deasupra turnam aluatul, nivelam, si bagam la cuptor cam 30 de min - pana aluatul e patruns si daca bagam o scobitoare in el iese curata.
 Dupa ce scoatem prajitura din cuptor, o lasam 5 min sa se raceasca si o rasturnam pe un platou. Punem pe deasupra restul de sos caramel si gata!
Enjoy!

Etichete: ,