Aseara am facut o reteta a lui Jamie Oliver (I love that guy!) - pui cu cartofi si rosii cherry la cuptor, si rezultatul a fost absolut genial - this one is definitely going in my Top10 recipes ever! E facuta la cuptor, cu ulei aromat de oregano, care ii da o savoare nemaipomenita - trebuie neaparat sa incercati!
Am pus la fiert vreo
7 cartofi (eram foarte flamanzi) curatati de coaja, intregi. Am spalat rosiutele - o caserola de
rosii cherry de la Mega, care avea cam 400g, si le-am facut care o crestatura cu cutitul la polul (cum altfel sa ma exprim?) opus coditei. Dupa 15 minute, am pus si rosiile in oala in care fierbeau cartofii, am acoperit-o, si am mai lasat un minut pe foc. Apoi am turnat totul intr-o strecuratoare.
Tot in timp ce fierbeau cartofii, am pus
6 ciocanele de pui la prajit in 3 linguri de ulei, la foc mediu, si le-am rumenit pe fiecare parte cate 7-8 minute, cat sa fie aproape patrunse...
...si am zdrobit
o mana de oregano cu un praf de
sare in mojar - trebuie neaparat sa folositi oregano proaspat, aici e toata smecheria! (au la Mega).
Apoi am adaugat peste oregano-ul zdrobit
5 linguri de ulei de masline,
o lingura de zeama de lamaie, inca niste
sare si
piper. A iesit un ulei aromat cu un miros divin. Yumm!
Dupa ce cartofii si rosiile s-au racorit un pic, am decojit rosiile...
... si am rupt cu mana cartofii in bucatele (i-ati putea taia, dar asa e mai rustic, si se fac mai crocanti)
In sfarsit, the final step: asamblarea: am turnat rosiile, cartofii si uleiul aromat in tigaia cu puiul, si am stins focul.
Transferati toata sandramaua intr-o tava, mai presarati cateva frunze de oreganu, si bagati la cuptor, la foc potrivit, pentru jumatate de ora.
Dupa jumatate de ora, puiul e fraged, rosiile deshidratate, cu o dulceata minunata, iar cartofii sunt aurii si crocanti... Enjoy!
PS. prepararea dureaza cam jumatate de ora + timpul petrecut la cuptor (for the time-consciuos people)