Imi place la nebunie dovleacul.. in supa, la cuptor cu condimente, in prajituri. I just love it!Ieri l-am facut placinta :D
Am ras un
dovleac micut, si l-am calit in unt (o lingura) impreuna cu 200g
zahar,
scortisoara, of course,
rom, si 2 linguri de
gris.
Am racut rapid un aluat dintr-o cana (de250ml) de
faina (eu am folosit jumate faina alba, jumate integrala), 3 linguri de
ulei, 1 lingura de
zahar, si apa.. cat e nevoie astfel incat sa imi iasa un aluat elastic si non-sticky :p
Dupa ce l-am lasat un pic sa-si traga sufletul, l-am impratit in 2, si am intins fiecare bucata intr-o foaie subtire, subtire. Pe jumatate de foaie am intins jumatate din umplutura de dovleac Am presatat cu alune de padure sfaramate (puteti folosi nuci in loc de alune - nucile mele au suferit o mutatie nefericita recent and so I'm out of nuts....for now :p)...
.. si am rasucit foaia ca pe o rulada.
Am uns placintele cu lapte, le-am presarat cu zahar si le-am bagat in cuptorul incins, la foc mediu spre mic, si dupa 15 minute am scos doua minunatii de placinte crocante pe dinafara si moisty pe dianuntru. Yumm!