Chinese Extravaganza - Intro

Vineri seara a fost chinese night:


Ce trebuie sa tineti minte cand gatiti chinezeste... e foarte usor, si foarte rapid, desi poate ca suna un pic fancy.
Ideea e sa aveti cateva ingrediente cheie prin camara - sos de soia, sos dulce-acrisor, sos iute, amidon de porumb, sos de stridii, otet de orez, ulei de susan, niste urechi de lemn deshidratate.
(de la stanga la dreapta, in ordiena numerelor de pe tricou... ulei de susan, otet de orez, sos iute, sos de stridii... si ce vedeti gri, in patea de sos, sunt urechi de lemn deshidratate - se inmoaie intr-un pahar de apa calduta cu 10 minute inainte de a le folosi)
 (aici - sos de soia, sos dulce-acrisor, alt sos de soia - asta e special pt seafood, anason stelat, piper Szechuan si 5spice - amestec de condimente)

Pentru asta, recomand o vizita la Dragonul Rosu, unde exista un magazin cu ingrediente chinezesti, la preturi mai mult decat acceptabile (sosuri intre 10-15 RON). Eu le am pe ale mele de vreo 8 luni, si inca ma mai tin. Sunt cu adevarat o investitie ;)

Meniul de vineri seara?
Pachetele de primavara


Peste dulce-acrisor


Pui cu urechi de lemn


Pui Gong Bao (cu alune si castraveti)


Orez cu ou si legume


Legume cu usturoi


Poate suna complicat, dar treaba sta in felul urmator: pentru toate felurile astea, mi-au trebuit 500g piept de pui, 2 fileuri de peste, 3 legaturi de ceapa verde, 5 morcovi, 2 ardei grasi, 1 ardei iute, juamtate de varza, 5 castraveti, si o conserva de alune.(pe langa ingredientele cheie de care v-am vorbit mai sus).
Tot ce trebuie sa faceti e sa le taiati pe toate dinainte, in rest fiecare fel dureaza cam 5 minute pana e gata. (Totul de face la foc iute-iute... si iese tot iute-iute :p)
So, to sum it up - taiatul ingredientelor si marinatul carnii a durat cam 30 de minute (daca va invitati si prietenii puneti-i la munca fara mila, si se scurteaza si timpul :p).
The actual cooking - lucrand la 2 tigai, e drept, a durat maxim jumatate de ora. Deci - go for it!
Mai departe, e simplu... just invite some friends over, and you're set.


Revin cu retete detaliate :D

Etichete: ,