Tarta mea cu Rosii si Branza

Ca tot va spuneam ieri de o tema recurenta la mine in bucatarie zilele astea, si anume branza + rosii... De 2 saptamani, daca-l intreb pe my pretty husband ce vrea sa manance, raspunsul e, invariabil, acelasi (yep, ati ghicit): "branza si rosii"!


Ce-i grozav e ca am gasit la noi in piata (la Ramnicu-Sarat) o dugheana mititica care vinde o branza extraordinara - mergem odata pe saptamana acolo si plecam cu traista plina: telemea de capra, bivolita si vaca, cas dulce.. you name it! Nu stiu ce-si inchipuie oamenii aia despre noi - probabil ca facem cumparaturi pentru o familie de 8 :p Oh, well...


Tarta asta e un fel de signature dish pentru mine! O fac in fiecare vara (de foooarte multe ori) de vreo 5 ani si nu ma satur niciodata de aromele ei asa de simple si delicioase! E summer food at its best, daca ma intrebi pe mine :D

Nu-ti trebuie decat o foaie de aluat frantuzesc pe care o ungi cu ulei aromat cu busuioc si usturoi (adica 3-4 frunze de busuioc si 1 catel de usturoi - da, doar unul de data asta - pisate violent in mojar si apoi amestecate cu 3 linguri de ulei de masline extravirgin)


Blatul asta urmeaza o sedinta de bronzare intensiva in cuptorul incins la 180 grade, pana se desface frumos in foi si devine auriu pe margini. Cam in 10-15 minute it should get there. Apoi il scoti din cuptor si asezi pe el rondele de rosii subtirele si felii de mozzarella/cas/telemea (de capra in cazul meu :)


Il mai bagi inca 5 minute la cuptor si gata! Cateva frunzulite de busuioc deasupra, et voila - o capodopera :D




I just can't get enough of it!


Even Zaza approves :D

Etichete: , , ,