Ali Baba sau la Kebabul Preferat

Ali Baba este restaurantul meu libanezo-arabesc preferat. Nu-i vorba, optiuni gasesti multe prin Bucuresti: de la Four Seasons, cu mancare extrem de buna dar si extrem de overpriced, pana la bombe de prin Colentina cu mancare excelenta si ieftina (ba chiar si cu o multime de feluri din partea casei) dar care arata cam trist. Ali Baba mi se pare ca impleteste perfect o mancare delicioasa la preturi foarte corecte cu un decor frumusel, la fix asortat cu mancarea din farfurie, si cu un serviciu rapid si foarte prietenos.


Mesele noastre la Ali Baba sunt extrem de previzibile: comandam aproape mereu aceleasi feluri, care stim ca de plac la nebunie. It goes like this:

Incepem cu un pahar de airan cu menta (si cu usturoi pentru mine, desigur) si cu o lipie mare cat casa, proaspat scoasa din cuptor si asa de buna ca aproape ca o dam gata pana sa vina restul mancarii.


Supa de linte - asa de aromata si acrisoara si perfecta - we loooove it!


Hummus - fiind asa mare amatoare de hummus, am pretentii cam mari, recunosc, iar asta e unul din putinele restaurante unde imi place cum e gatit hummusul.


Fatoush: pentru ca langa atata mancare trebuie sa fie si ceva fresh-tasting + crutoanele alea sunt ceva de vis, all crunchy & perfect!


Fate - un fel cald cu naut si  iaurt + aceleasi crutoane ca cele de la fatoush, si ceva carne de vita condimentata si seminte de pin presarate deasupra.


Sambusek - un fel de coltunasi crocanti, umpluti cu branza si patrunjel sunt absolut deliciosi si also, preferatii mei :D


Alex isi ia apoi Adana Kebab (20 ron) - aromat si picant cat trebuie (dar nu prea mult), cu bulgur, rosii copate pe gratar, o salata de ceapa si una de morcov.


Ciugulesc si eu un pic din el, dar dupa atata papa-bun, cu greu as putea sa termin singura o portie.


De desert de obicei nu mai avem loc, dar daca mai intra, luam o Noapte a lui Ali Baba, o crema de lapte delicioasa dar nu prea dulce,  cu miere, fistic si banane. Ceaiul de dupa masa (dar si o farfufie de muraturi yummy) vin din partea casei :)

Nota de plata vine intr-un cutie aurita (cum altfel?) si e foarte decenta - cam 65 ron pentru tot desmatul asta!

Mai sunt o multime de feluri care imi plac in meniu: de la clasicul falafel, la muhamara (un dip facut din nuca si ardei copti cu suc de rodii) sau Murjardara (un amestec delicios de orez si linte cu muuult cumin si ceapa prajita deasupra), dar in 2 ar fi cam greu sa le dam de capat. In 4 insa, e alta poveste (una si mai desmatata, adica).

In concluzie, daca sunteti fani mancare-arabeasca si ajungeti pe la Piata Muncii, eu zic sa dati o raita pe la Ali Baba si sa va ospatati ca in 1000 si una de Nopti - o sa va placa!

Etichete: , , ,