Inca de inainte de a se intoarce, Aga mi-a zis ca asta vrea sa-i pregatesc cand ne revedem. Ca le-a vazut intr-un episod din "Jamie's 30 Minutes Meals" si ca pofteste la ele de atunci. Asa ca, normal, cu ele am incheiat cina de aseara. Au avut dreptate - si Aga si Jamie: tartele astea sunt delicioase!
Se fac foarte, foarte repede si sunt surprinzator de yummy pentru un desert asa rapid.
Va trebuie un pachet de aluat de foietaj din care taiati o fasie de 10 cm pe care o pudrati cu scortisoara, o rulati intr-un sul si sulul il taiati in 6 segmente egale.
Aplatizati cu degetele fiecare segment si asezati-l in forma de muffins. (de aici va ies 6 tarte)
Coaceti la 180g timp de 10 minute, si in timpul asta pregatiti crema: 2 oua + 100ml smantana lichida + 3 linguri cu zahar + coaja de la o portocala. Dupa 10 minute, scoateti tava din cuptor si turnati in fiecare shell de tarta cate 2 linguri din compozitia de oua & smantana. Mai coaceti inca vreo 10 minute, pana se intareste crema.
Ultimul pas e sa pregatiti caramelul: 4 linguri de zahar + sucul de la 1/2 portocala. Fierbeti (cu mare, mare grija) cateva minute, pana s-a topit tot zaharul si face bulbuci ;)
Scoateti tartele din cuptor, asezati-le pe o farfurie si turnati peste fiecare 1-2 linguri de caramel. Lasati-le sa se raceasca un pic inainte sa le devorati!
PS: cam asa a aratat the spread:
(humus, falafel, salata de ceapa rosie & patrunjel, kebab-uri, pide cu spanac si feta, inca niste salata :)) )
...Deci va dati seama ca daca dupa atata mancare am mai avut loc si pentru desert, inseamna ca tartele astea sunt really special!
Etichete: desert, dinner with friends, fructe, Jamie Oliver, world cuisine